A fiatal német újságíró és a sajtószabadság

2019. január 08. 19:33

Mélységesen elkeserít a jelenség, fáj, hogy nem hihetek a médiának, fáj, hogy az őszinteség romló megítélése miatt talán az én szavamnak sem fog soha senki hinni.

2019. január 08. 19:33
Mihályi Fruzsina
20on

„Kifejezetten zavar, hogy nem bízhatok a médiában, sőt, mi több, a jelenség egyenesen irritál. Butaság lenne például a politikai irányultságomat az alapján kialakítani, hogy mit látok a tévében, mit hallok a rádióban vagy mit olvasok az interneten, hiszen gyakorlatilag minden tudásom csak attól függ, melyik oldal befolyása alatt álló médiát választom. Egy történetnek olykor két teljesen eltérő változatát olvashatom az egyik és a másik forrásból, de még csak abban sem lehetek biztos, hogy legalább az egyik verzió igaz.

Szólásszabadság vs. hírverés

Attól tartok, a sajtó- és szólásszabadságot egyesek egy kissé félreértelmezték. A hitelesség, a szavahihetőség és az őszinteség véleményem szerint például egyre több esetben teljesen eltűnni látszik. Blogger-újságíróként nyilván mélységesen elkeserít a jelenség, fáj, hogy nem hihetek a médiának, fáj, hogy a őszinteség romló megítélése miatt talán az én szavamnak sem fog soha senki hinni. 

(...)

Nem csak itthon értelmezik félre a szólásszabadságot

A decemberi tüntetés során készült népmegtévesztő videófelvétel után pár nappal találtam rá a német újságíró történetére, mely már tényleg az utolsó utáni csepp volt a poharamban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2019. január 10. 23:57
A TEHÉNPÁSZTOR LÁNYNAK A NÉMET MÉDIÁVAL NINCS PROBLÉMÁJA, CSAK A MIÉNKKEL?
Zokni
2019. január 09. 19:29
Kedves Szerző! Sztem ne olvasson blogot. Ha lehet, ne is írjon...
luzitanxaver
2019. január 09. 11:41
Az ég kék, a média pedig faék-narratívákkal bombázza az agyunkat - kiét-kiét változó sikerrel. A világ meg mindeközben bonyolult.
catalina9
2019. január 09. 11:01
Nem csak itthon értelmezik félre a szólásszabadságot" bizony nem... Rosenthal Report 1976: „A kérdésre, hogyan lehet egy nemzetet a tudta nélkül meghódítani, Rosenthal e műveletet a média teljes irányításának tulajdonítja. Azzal dicsekedett, hogy a hírek kezelése zsidó irányítás alatt áll. Amelyik folyóirat szerkesztősége nem hajlandó elfogadni hírszolgálatok ellenőrzött híreit, azt úgy kényszerítik térdre, hogy fizetett hirdetőiket megvonják [megfenyegetik, elidegenítik] a laptól.”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!