Most már a holtakat mozgósítják

2018. július 05. 16:11

Beteg emberek sorsából, a valóság folytonos meghamisításával politikai tőkét kovácsolni nem szép dolog.

2018. július 05. 16:11
Ircsik Vilmos
Magyar Idők

„Beteg emberek sorsából, manipulált adatokkal, a valóság folytonos meghamisításával politikai tőkét kovácsolni nem szép dolog. Az ilyesmi az április nyolcadikai parlamenti választások tükrében nem is szokott sokat hozni a konyhára. Holtakkal kufárkodni viszont nemcsak hogy nem szép dolog, hanem egyenesen aljasság, amire csak válogatott szélhámosok vetemednek, és amelyre természetesen akad példa más időkből is. Gondoljunk csak Gogol zseniális regényére, a Holt lelkekre és a regény szélhámos főhősére, Csicsikovra. Ez a minden hájjal megkent szédelgő az orosz törvények útvesztőit kihasználva holt lelkek, azaz holt jobbágyok százainak tulajdonjogát vásárolja fel, akiknek fiktív tulajdonosaként aztán busás kölcsönöket vehet fel a banktól.

Csicsikov arra építi tervét, hogy szélhámossága csak a következő revíziónál derülhet ki, addigra pedig ő már túl lesz árkon-bokron, és vígan éli életét a pénzzel. Üzelmeiben cinkosként számíthat a holt lelkek gazdáira, a romlott, tudatlan nemesekre. Ők ugyan tisztában vannak a halott emberek adásvételének törvénytelenségével, de mivel a csalással pénz üti a markukat, hajlandók szemet hunyni felette. A nagy irodalmi művek attól halhatatlanok, hogy minden kor számára vannak üzeneteik, amelyeket összevetve saját konfliktusainkkal, tisztábban látjuk a világot és benne önmagunkat.

Gogol regényéről például óhatatlanul eszünkbe jutnak a magyar Csicsikovok és cinkosaik, a busás banki kölcsönökről a parlamenti naplopással és szemfényvesztéssel megszolgált busás jövedelmeik, és most már eszünkbe jutnak a holt lelkek is. Róluk a következő revízión, a mi esetünkben a következő választásokon a magyar Csicsikovoknak majd számot kell adniuk. Ne felejtsük el nekik ezt se!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szopják egymást a buzi-club tagjaii
2018. július 06. 08:22
Hile Bro. Felébredt a konda...MakKra fel!
Zakаr Zoltán Béla
2018. július 05. 18:10
MINM!!!
Zakаr Zoltán Béla
2018. július 05. 18:09
ooooooooooooooooooooooOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOJérceOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOoooooooooooooooooooooiiiik
farkasflori a vizicsoda
2018. július 05. 16:56
ircsik te idiota! a gazdad pedig halottaknak kuldott konzultacios leveleket es halottak adatait adta at a kamupartjai meghamisitott valasztasi ajanlo cedulaihoz. arrol miert nem pofazol? https://24.hu/belfold/2018/03/20/ezernel-is-tobb-halott-adatai-a-csepeli-valasztokerulet-kamupartjainak-ajanloi-kozott/ https://24.hu/belfold/2017/10/10/halottnak-is-kuldott-konzultacios-levelet-a-kormany/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!