A „harmadik út” vége

2017. március 27. 07:22

A baloldal visszatérése az eredeti szocialista értékekhez az egész társadalom érdeke lenne, hiszen a belőle kiábrándult szavazók vagy a szélsőségekhez csapódnak, vagy elfordulnak a demokráciától.

2017. március 27. 07:22
Hegyi Gyula
Hegyi Gyula
Magyar Nemzet

„A baloldal visszatérése az eredeti szocialista értékekhez az egész társadalom érdeke lenne, hiszen a belőle kiábrándult szavazók vagy a szélsőségekhez csapódnak, vagy elfordulnak a demokráciától. A modern demokrácia akkor működik jól, ha dinamikus egyensúly van a tőke és a munka, a globalizáció és a nemzeti érdek, a baloldal, a liberálisok és a jobboldal között. A Blair-féle »harmadik út« lényegében mindenütt megbukott, Dijsselbloem Munkapártja az egyik utolsó e dicstelen sorban.

Fel lehet állni a bukás után? Elvben bizonyára igen, hiszen a kapitalizmus igazságtalansága és a globalizáció könyörtelensége ezt indokolná. Ehhez nyilván szükség van a neoliberális múlttól és képviselőitől való elhatárolódásra, hiteles baloldali arcokra és közérthető hívószavakra. A német szocdemek megerősödése azt mutatja, hogy sokan hajlandók még egy esélyt adni az új programmal és vezetővel megjelenő baloldalnak. Nyilván az MSZP és Botka László is ebben bízik. Nagy a múlt nehezéke, de a szocialisták szerencséjére a pártnak baloldalról nincs érdemi kihívója.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulakman
2017. március 27. 16:49
Nem az a lényeg amit ti olvastatok ki ebből ,hanem az,hogy az mszp-nek balról nincs kihívója , tehát gy ferenc egy senki!!
Peter8811
2017. március 27. 14:37
"A baloldal visszatérése az eredeti szocialista értékekhez az egész társadalom érdeke lenne, " Meg a FASZOMÉ!
Peter8811
2017. március 27. 14:35
Gyula bácsi nincs visszaút a baloldalnak, mert az emberek megismerték a baloldali értékeket olyat mint nyugdíj felezés ala Bokros Lalyos, a víz/csatornadíj köbméterének 50 fillérről 1800 Ft-ra emelése. 2007-től a továbbdolgozó nyugdíjasok havi plusz 50.000 Ft-os megadóztatása és egyéb ilyen nyalánkságok.
csurcsányi
2017. március 27. 14:06
Mik azok az eredeti baloldali értékek?Valaki mondja már el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!