Dalnok, rossz társaságban

2016. december 06. 09:42

Tényleg komolyan gondolja, hogy egy Lengyel László bármilyen szinten párhuzamba állítható az első keresztény vértanúval, Szent Istvánnal, akit a hitéért halálra köveztek?

2016. december 06. 09:42
Ircsik Vilmos
Magyar Idők

„Főapát úr! Hogyan fújhat egy követ olyanokkal, akik éppen most indítottak rágalomhadjáratot Lázár János miniszter ellen, amiért a mezőtúri református kollégiumban azt merészelte mondani, hogy az egyházi iskolákban jó magyarokat és jó keresztyéneket, illetve keresztényeket kellene nevelni? A fennhatósága alatt álló Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban talán nem ez a cél? Mert ha igen, akkor nagyon rossz társaságba jutott. Parafrázisokat, bölcsességeket én is tudok ám bőven. Például, hogy korpa közé keveredett. És aki korpa közé keveredik, azt köztudottan megeszik a disznók. Vagy csak úgy került bele a díszes társaságba, mint Pilátus a krédóba? Azaz véletlenül. Nem hinném. Mert akkor nem hagyná szó nélkül védence olyan hazugságait, hogy Magyarországon már-már a bebörtönzés veszélye fenyegeti őt és a hozzá hasonlókat, és nem adna alá lovat a prófétai mártíromság felemlegetésével. Tényleg komolyan gondolja, hogy egy Lengyel László bármilyen szinten párhuzamba állítható az első keresztény vértanúval, Szent Istvánnal, akit a hitéért halálra köveztek?

Ez az én hitem szerint szentségtörés. Komolyan gondolja, hogy egy politikai elvakultságtól vezérelt ember gyalázkodó, gyűlölködő, rágalmazó cikkeiben jogosan lép fel Isten haragjának megtestesítőjeként, amint azt a kötet címe, az oly hangzatos Angyal karddal sugallja? Lengyel László szavahihetőségét nagyban minősíti, hogy már 1994 előtt azt jósolta, hogy Boross Péter miniszterelnök elhalasztja a választásokat és katonai puccsot hajt majd végre.

Főapát úr! Karácsony szent idejében vagyunk. A csendes áhítat idejében. Ha teheti, imádkozzon az angyalföldi könyvbemutatón megjelentek közül különösképpen azokért, akik gondolattal, szóval, cselekedettel és mulasztással a legtöbbet vétkeztek ez ellen az ország ellen, de emiatt egy szemernyi lelkifurdalást sem éreztek, és soha nem is fognak érezni. És imádkozzon értem is, aki legalább tudatában vagyok földi gyarlóságomnak még e cikk megírása miatt is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
westend
2016. december 06. 13:35
LL mint 'próféta' (a Kunce-félék prófétája:) - ezen meg se lepődne az ember, ha vmelyik libnyaf médiamozgalmár szösszenete lenne, de hogy Várszegi - azért ez ütős. Cuclibsi próféta ??? Valamit szedhet a főapát úr... De az is kemény, hogy ebben aZorbányi rettenetes önkényuralomban megjelenhet egy ilyen balos prófécia - mán a diktatúra se a régi...
vanádium
2016. december 06. 13:21
Az én oldalamról nézve sajnos vannak olyan elfogult és hazug emberek , akik a vallások "történetében" lévő nem igazolt és nem igazolható történeteket példaként állítják a mai emberek elé , tényként kezelve azokat. A vallások , különösen a római katolikus vallás múltja tele van kegyetlen , vad nép és szellem irtásokkal.Akkor amikor a számító alakok a vallást/egyházat szeplőtelen példának állítják be ,gondoljanak a keresztes lovagok öldökléseire, az inkvizícióra az Isten áldását hazudó világ háborúkra ,vagy a vallási háborúkra.
Senye Péter
2016. december 06. 11:54
Vannak iskolák és iskolák. Egy katolikus tanár (borzalmas névmemóriám miatt nem tudom már a nevét) elmondta egy interjúban, hogy két iskolába járt. Változatlan nézetei miatt Pannonhalmán szinte hungaristának tartották, a ferenceseknél meg megveszekedett liberálisnak.
Zokni
2016. december 06. 11:17
"...A szerző nem hiszi az Urat, vagy ha hiszi, nem féli." - írja. Az az utóbbi lehet. Azért nem féli, mert az úr pont ezért fizeti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!