Tanulni a kudarcból

2016. szeptember 21. 09:33

Egyáltalán nem baj, hogy nem arra a Kolozsvárra esett a választás, ahol a városvezetés úgy álmodozott a kulturális fővárosi címről, hogy hallani sem akar a magyar közösség nyelvi jogainak érvényesítéséről.

2016. szeptember 21. 09:33
Rostás Szabolcs
Krónika

„Az is igaz ugyanakkor, hogy Erdély fővárosa hatványozottan megérdemelné a nemzetközi elismertséggel is járó kitüntető címet, elsősorban román és magyar színtársulatai, operái, különböző műfajú zenei, valamint könyv- és filmfesztiváljai, no meg történelmi múltja révén.

Ettől eltekintve egyáltalán nem baj, hogy nem arra a Kolozsvárra esett a választás, ahol a városvezetés úgy álmodozott a kulturális fővárosi címről, hogy hallani sem akar a magyar közösség nyelvi jogainak érvényesítéséről. Képzeljük csak el, milyen muníciót jelentett volna a titulus elnyerése Emil Bocék számára a kincses városi magyarok jogos követeléseinek visszaverése terén, amikor azzal érvelhetek volna, hogy immár Európa is elismeri a kolozsvári »multi- és interkulturális modell sikerességét«.

Szóval egyáltalán nem véletlen, hogy Kolozsvár alulmaradt. Viszont remélhetőleg az írott és íratlan feltételek teljesítésével nem vár évtizedeket, amíg ismét romániai település kapja meg a kulturális fővárosi címet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!