Politikai analfabéták ricsajoznak

2016. február 23. 12:03

Bármilyen nehézfejű is az ellenzék, bármilyen nagy gondot okoz nekik még édes anyanyelvünk megtanulása is, bármilyen torz a gondolkodásuk, végül csak megtalálták a leggyengébb láncszemet. Az oktatásügyet.

2016. február 23. 12:03
Ircsik Vilmos
Magyar Idők

„Bármilyen nehézfejű is az ellenzék, bármilyen nagy gondot okoz nekik még édes anyanyelvünk megtanulása is, bármilyen torz a gondolkodásuk, végül csak megtalálták a leggyengébb láncszemet. Az oktatásügyet. Pedig próbálkoztak szerencsétlenek azelőtt mindennel. Sajtószabadsággal. Semmi visszhang. Egykulcsos áfával. Semmi visszhang. Korrupcióval. Semmi visszhang. Pakssal. Semmi visszhang. Stadionépítéssel. Semmi visszhang. Menekültválsággal. Annak nemhogy semmi visszhangja nem lett, de még jól bele is buktak, mint annak idején a rezsicsökkentés ócsárlásába.

A pedagógia viszont más terep. Ez a terep a magyarbálintok örököseinek egyszeriben nagyon alkalmassá vált a politikai utóvédharcokra. Ezen a terepen mindig találni egy bokrot, egy bozótot, egy betemetetlen lövészárkot, egy omladozó épületet, amely mögül bármikor könnyen oda lehet pörkölni a gyűlölt ellenségnek, ahonnan bármikor megindíthatják partizánakcióikat, amelyekre, valljuk be őszintén, az átszervezés, az új kezdeményezések bőven okot is szolgáltattak. Már az elnevezések is olyan szerencsétlenre sikeredtek, hogy kitűzhették őket harci lobogóikra. Gondoljunk csak bele: klikk, pöcs és így tovább. Mi más kellett ennek a cinikus társaságnak, akiknek semmi sem szent, és akik persze Hoffmann Rózsa vagy Czunyiné Bertalan Judit nevét is gátlástalanul gúny tárgyává tették, otromba rímekbe foglalták, szójátékot faragtak belőle. És a partizánakciókhoz egyre többen csatlakoztak minden hátsó gondolat nélkül is. Mert biztosan több lett a bürokrácia, a papírmunka, megjelent a szakfelügyelet réme, na és persze a krétahiány. Bármely demagóg megszólal ebben a témában, tört magyarságával a krétahiányt biztosan felveti, úgyhogy az ember időnként már a százmillió évvel ezelőtti krétakorban kezdi érezni magát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
totyalaci
2016. február 25. 16:14
"Politikai analfabéták ricsajoznak" De ugye ebbe benne vannak a mostani oktatáspolitikusok is? Azt azért már vegye észre minden értelmes ember, hogy az egész a szakmai problémák felsorolásával kezdődött. Arról nem a tanárok tehetnek, hogy erre az uborkafára aztán mindenki felkapaszkodott,mert úgy érzik, hogy végre egy rendesebb fogást találtak a rendszeren. De vegye már mindenki tudomásul, hogy a pedagógusok csak a szakmát féltik. És nem lesznek partnerek a különböző ködösítésekben, amit itt most nem sorolnék fel a sok önkéntes oktatási szakértő kedvéért sem. (Azért az sz.r lenne, ha ugyanilyen vehemenciával ugatnának bele emberek abba, hogy pl. hogy műtsenek az orvosok?
BőröndÖdön
2016. február 24. 09:48
Vili bácsi,én nem erőltetném az írást...
nimród
2016. február 23. 19:55
T.mandinerék! Mi a Jóistenért nem lehet, már megint lájkolni?
Morgen
2016. február 23. 19:10
Ja, kérem! Itt lehet legjobban növelni a tömeget, be kell ígérni a jó jegyet, aztán megy a diák tüntetni. Az meg egy röhej, hogy a "gondos szülő" éppen a sztrájk napjára megszervezi, hogy a gyerekek ne menjenek sülibe. Ögggyes !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!