Amerika partjait is elérte az új politikai hullám

2016. február 04. 18:06

Nagy kérdés, képesek-e a Clinton-típusú régi vágású politikusok olyan új üzenetet találni, amivel hosszú távon versenyképesek maradnak a megújult igények mellett.

2016. február 04. 18:06
Feledy Botond
Új Szó

„Ami Kiska győzelmét hozta Szlovákiában, az EU-ellenes AfD sikereit Németországban, az Öt Csillag parlamenti bejutását Olaszországban, a Kalózpárt megjelenését és hosszan sorolhatnánk a hasonló, antiestablishment pártokat Európából, most ez a hullám elérte Amerika partjait. Mindenki friss arcokra, hiteles emberekre vágyik, valakire, aki az elmúlt évtizedekben nem merült el a korrupciógyanú mocsarában.

Nagy kérdés, képesek-e a Clinton-típusú régivágású politikusok olyan új üzenetet találni, amivel hosszú távon versenyképesek maradnak a megújult igények mellett. Persze nekik is megvan a biztos táboruk, de a következő hónapok nem arról szólnak, hogy a biztos szavazók elmennek-e, hanem hogy ki tud a bizonytalanok közül többet magához vonzani. Az USA-ban óriási mobilizáció zajlik ilyenkor, Iowában is több százezer ajtón kopogtattak az önkéntes aktivisták, hogy ki az, aki még nem adta le voksát az előválasztáson…

A populisták, ideológusok és mainstreampolitikusok izgalmas arénája tehát megnyílt, ideje figyelni és tanulni – a hibákból és erényekből egyaránt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!