Népvándorlás kétségekkel

2015. november 24. 11:20

A népvándorlás mint jelenség tehát a radikalizálódás eszköze, és ellenség, már amennyiben egy folyamat megszemélyesíthető.

2015. november 24. 11:20
Speidl Bianka
Magyar Idők

„A párizsi terrorcselekmények kapcsán a viták középpontjába került a kérdés, hogy háborúban álle Európa, és ha igen, ki az ellenség. A válasznak morális, humanitárius vetülete is van, hiszen hosszú távon és alapjaiban határozhatja meg, hogy miként tekintünk arra a megközelítően másfél millió emberre, akik a közelmúltban menekültként érkeztek a kontinensre. (...)

Amennyiben az európai vezetők nem ismerik fel a radikalizálódás súlyát, az Iszlám Állam kezére játszanak, amelynek célja, hogy Európa belső törésvonalai mentén hulljon darabokra, gyengüljön meg. De miként a migránshullám eszköz a radikális dzsihadizmus számára – és ebből a szempontból lényegtelen, hogy bejuttatjae harcosait, vagy csupán visszajuttatja őket a térségbe – az »Iszlám Állam« maga is eszköz abban a tervben, amelynek célja a KözelKelet és Európa gazdasági, társadalmi és politikai szétzilálása. A népvándorlás mint jelenség tehát a radikalizálódás eszköze, és ellenség, már amennyiben egy folyamat megszemélyesíthető. A migránsok közül ugyanakkor csak azok Európa ellenségei, akik Európát jelenlegi formájában ellenségüknek tartják. Kiszűrésük tehát létfontosságú. A migránsáradat megfékezése feltételezi a másik eszköz, az Iszlám Állam elleni sikeres harcot. Az eszközök kiiktatásával párhuzamosan ideje lenne megnevezni, hogy kinek és miért áll érdekében az unió meggyengítése. A háborút ugyanis nem azok deklarálták, akik valóban vívják. A megnevezés nem az elemzők, hanem a felelős politikusok dolga.

Ám ehhez egy másik frontot is meg kell nyitni: az irracionalitás, a felelőtlenség és a tartalmat nélkülöző, ám hangzatos ideológiák és képviselőik ellen. Az európai vezetők erkölcsi felelőssége ez, éppen azok iránt, akik a pusztulás elől menekülve, valóban reményekkel és nem alantas szándékkal érkeztek a kontinensre.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2015. november 24. 15:52
"A megnevezés nem az elemzők, hanem a felelős politikusok dolga" - kitételéhez csak annyit hadd tegyek hozza: DEHOGYISNEM! EGy beszari elemző még elemezni se tudhat tisztességgel, ha a megnevezéshez sincs bátorsága! Ha nagyon tetszik hajtani egy Rockefeller ösztöndíjra, akkor persze jobb, ha mellébeszél, és csak gyónáskor súgja fülbe, hogy maga is tudja, ki rángatja a zsinórokat!
TAVIROZSA
2015. november 24. 13:25
Biomentrikus útlevél vs. "Engedjenek át, mi csak át akarunk menni Németországba !" Ez 2015-ben az Európai Unió paradoxona !!!
Martell 2
2015. november 24. 12:23
Ez továbbra is a debil Merkel irányzat szoft verziója. Nem a terrorizmus a fő gond a bevándorlással, hanem az eredeti európai őslakosság lecserélése egy teljesen idegen népességre.
alex.leopardi
2015. november 24. 12:09
egy dologban igaza van,ez népvándorlás,én inkább a honfoglalás főnevet használnám,de ez eleim véráldozata kötelez engem,hogy a humanitárius okokat dobjam a kukába és szembeszálljak a hóditókkal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!