Meghalt a Kalózpárt, éljen a Kalózpárt!

2014. augusztus 18. 13:55

A Kalózpárt nevével már összeforrt emberek az ukrajnai helyzettel kapcsolatban olyan hangnemet kezdtek megütni, amit én nagyon nem tartottam helyénvalónak.

2014. augusztus 18. 13:55
Sándor Zsolt
Átlátszó

Ezzel párhuzamosan korábbi tagok és szimpatizánsok, köztük a Kalózpárt nevével már összeforrt emberek az ukrajnai helyzettel kapcsolatban olyan hangnemet kezdtek megütni, amit én nagyon nem tartottam helyénvalónak. Megosztott anyagaik szinte kizárólag az orosz állami és állam-közeli médiát visszhangozták. Egy olyan országét, melynek jogsértéseiről sajnos túl kevesen beszélnek, és azoknak a hangját is elnyomja az amerikai megfigyelési botrányok jogosan felkapott híre.

Aztán idén nyáron, amikor egyre egyértelműbbé vált mind a hazai széljobb, mind a kormány igazodása az orosz politikai érdekszférához, úgy döntöttem, hogy lépni kell, és egy új Kalózpárt formájában ismét az európai mederbe kell terelni a kalózpolitikát. Ekkor regisztráltam a kalozpart.eu címet, ezzel is kifejezve európaiságunkat. Az új pártot pedig Kalózpárt Magyarország néven kezdtem terjeszteni.

Európai irányultság?

Úgy vélem, hogy 2014-ben nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy kihátráljunk az Európai Unióból. Nem kilépni kell, hanem megjavítani. Ahogy a fejlesztői szleng mondja: »do not fix if ain’t broken« (ne javítsd, ha nincs elromolva) – ez nem teljesen igaz az EU-ra. Amikor az EP választáson az LMP mellé tettem a voksomat, azzal a szándékkal tettem, hogy olyanokat küldjek az Európai Parlamentbe, akiknek ez a célkitűzése. A Zöldek/Európai Szabad Szövetség – melynek frakciójába a beválasztott kalóz-képviselet úgy az előző ciklusban, mint a mostaniban is helyet kapott – ennek a célnak a letéteményese.

Amikor az ACTA elleni kampány zajlott, ők adták a vezérhangot – miközben egyes magyar képviselők az ACTA támogatását szavazták meg. Most, hogy az LMP sikeresen juttatott ki képviselőt, úgy vélem, hogy a Kalózpárt Magyarországnak fel kell vennie a kapcsolatot velük. Hiszek benne, hogy Meszerics Tamás képes azokat az elveket képviselni, amelyek az új Kalózpárt Magyarországnak is fontosak. Másrészről bízunk Julia Reda kalóz-képviselőnőben is, aki német színekben érvényesíti az Európai Kalózpárt érdekeit a frakcióban.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyurmandia73
2014. augusztus 18. 18:21
Magasabb kerítés kellene az állatkertnek.
Locassen
2014. augusztus 18. 16:44
Q: Tisztelt Teach úr, vagy ahogy a nagyközönség Önt jobban ismeri, tisztelt Blackbeard kapitány: úgy is mint számos rablás, fosztogatás, erőszak és atrocitás kitervelője és elkövetője, mit szól hozzá, hogy manapság a Kalózpárt a magánszféra védelméért száll síkra? A: Hát ööö... Q: És hogy értékeli, hogy kései utódai szemében az emberi jogok nagyon fontosnak tűnnek fel? A: Na most a mi időnkben... Q: Továbbá mit szól hozzá, hogy úgyszintén síkra szállnak az LMBT emberek társadalmi emancipációjáért? A: Mármint akik a hajósinasokat... Q: Továbbá, hogy fellépnek minden hatalmaskodás, cenzúra és jogsértéssel szemben? A: Én igazából csak egy sörér' ugrottam be... Q: Köszönjük az interjút!
Csigorin
2014. augusztus 18. 15:00
ujabb ketsegbeeses, hogy egy semmibol feltuno partocska miert nem az egykori szdsz reinkarnacioja. asit.
Ellensúly
2014. augusztus 18. 14:52
Kevés cikk születik Oroszország jogsértéseiről? Pár hónapig mást sem lehetett olvasni-hallani, mint hogy Putyin országa „melegellenes”. Azt miért nem sérelmezi senki a sajtóban, hogy Közép- és Kelet-Európa országainak egy része nemzetiségi alapon követ el hasonló jogsértéseket, mint Oroszország? Putyinék sokszor visszafogottabbak, mint a szlovák, román, szerb, ukrán politikai elit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!