Akácos út

2014. május 13. 07:24

Torgyán doktortól, Orbán Viktor egykori kisgazda szövetségesétől tudjuk, a szakértelem afféle komenista trükk. Immár azt is tudjuk, hogy a tudomány viszont maga a balliberális áfium.

2014. május 13. 07:24
Bihari Tamás
Népszava

„»Nem osztjuk azt a véleményt, ami a balliberális oldalon megfogalmazódik, hogy Észak-Amerikából behurcolt özönnövény lenne az akác« - mondotta volt Fazekas Sándor jelenlegi vidékfejlesztési és ha igaz, jövendő földművelésügyi miniszter. Hamarost a hungarikum pecsétje is rákerülhet az akácra.

Ezzel szemben mit állít a ballib, valamint a tudományos világ a Robinia pseudoacaciáról, vagyis a fehér akácról: ez a növény az Amerikai Egyesült Államok közkeletű nevén az USA délkeleti részén őshonos, de Európától Ázsiáig és Dél-Afrikáig a világ számos helyén betelepítették.

Nos Torgyán doktortól, Orbán Viktor egykori kisgazda szövetségesétől tudjuk, a szakértelem afféle komenista trükk. Immár azt is tudjuk, hogy a tudomány viszont maga a balliberális áfium. Legalábbis az egykori karcagi vállalati jogtanácsos, majd polgármester szavaiból ez dereng föl. Nos, őt a mezőgazdálkodás és az azzal összefüggő kérdésekben sem komenista trükkel, sem balliberális áfiummal nem lehet megvádolni. Az agrártárca vezetőjének kiszólása talán azzal magyarázható, hogy a főnöke ádáz harcot vív a magyar fehér akác megmentéséért a brüsszeli bürokratákkal. Na mostan hogy venné az ki magát, hogy a magyarok miniszterelnöke egy amerikai fáért veri a - netán akácfa - asztalt az unió fővárosában?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1120
2014. május 13. 11:29
A miniszter Jávor Benedekre utalt. Ő védte az akác kipusztítását! Elfeledkezve a belőle készült akácmézről... Nos, ha Jávor a "szakértelem", akkor tényleg nincs miről beszélni. :D (Ja és korlátozzuk a kukoricát, a krumplit, a paradicsomot, paprikát...stb., hiszen foglalják a helyet az őshonos árvalányhajtól...ehhh!) No persze: Népszava... :)))
enes
2014. május 13. 11:29
Az akác "rossz" vagy "jó". Az előző eldöntése miért brüsszeli határkör? Miért nem lehet ez hazai? A 90 000 oldalas brüsszeli meg lisszaboni diktátumban benne van, hogy még erről is lemondunk?
Mich
2014. május 13. 10:04
Itt megy egymás le buzikuvázása... ...pedig csak arról van szó, hogy a Népszava/MSZP ideológiai segédmunkása próbál megdolgozni a kenyeréért...
puszika
2014. május 13. 09:42
It az élő példa! Bihari balszolga,csak úgy mint más elvtársak,kikiáltja magát akácfa szakértőnek! Ott ez így megy!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!