Berlin ege alatt

2012. október 16. 11:12

Nem kell nagy ész hozzá, sem különösebben komoly tájékozottság, hogy megint észrevegyük: működik a Magyarország lejáratására mindig kész nemzetközi hálózat, erőteljes magyarországi súgószövetséggel.

2012. október 16. 11:12
Bíró Zoltán
Magyar Hírlap

„Nem kell nagy ész hozzá, sem különösebben komoly tájékozottság (még csak összeesküvés-elmélet sem!), hogy megint észrevegyük: működik a Magyarország lejáratására mindig kész nemzetközi hálózat, erőteljes magyarországi súgószövetséggel. Akiknek itthon érdekük fűződik az Orbán-kormány megbuktatásához, de legalábbis meggyötréséhez, ha más nem is sikerülhet, azok nagyon szeretnek általában Berlinben időzni, hiszen ott nekik mindig kék az ég és simogatóan süt a nap. Szeretnek ott élni vagy oda gyakorta kirándulni a hazai »liberális« ellenzék különféle figurái. Demszky is újabban inkább ott tartózkodik, mint itthon vagy horvátországi nyaralójában, akik feltűnően jó kapcsolatokat ápolnak a német közvéleményt formáló – elsősorban baloldali és liberális – körökkel. Ha eddig főként Amerikában érezték otthon magukat, ma már egyre inkább Berlinben, bár Amerika és Kanada is változatlanul kiváló terepnek bizonyul számukra. Jólét, jó ellátás, jó kapcsolatok, gazdag sajtótámogatás, és nem kell megdolgozni érte, csak kitalálni magyarországi szenvedéstörténetük meséjét, ahol őket elnyomják, meg a cigányokat is elnyomják, és nincs sajtószabadság. Ha ezt a mesét mindennap elő lehet adni és be lehet sulykolni még a gazdaság és a politika világközpontjaiba is, akkor jó pénzzel talán még a következő választásokon is sikert lehet aratni.

Most azonban Angela Merkel nyilatkozata arról szólt, hogy több vitatott kérdésben is el kell ismerni a magyar kormány munkáját és eredményeit, s azokat méltányolni lehet. Persze méltányolni nem kötelező, hiszen szabadság van, és aki kormányt akar buktatni és hatalmat akar nyerni mindenáron, annak a méltányosság nem lehet a legfőbb erénye, mert az volna a választásokra borítékolható kudarc maga. Ám talán remélni lehet, hogy a folytonos hazudozás, rágalmazás, följelentgetés is az lesz. Íme, itt volt most egy alkalom, és a Berlinben tanyát vert üldözötteknek nem hozott megnyugvást, Berlin adós maradt a magyar kormányfő súlyos megleckéztetésével, így egyelőre azzal is, hogy feltétlenül őket segítse újra kormányra a következő választásokon. Ezért Berlinben nekik most borongós az ég: mi lesz, ha addig nem úgy folynak a pénzek a pártkasszákba és a zsebekbe, ahogy tapasztalataik alapján remélték? És mi lesz, ha majd a nyugati sajtó sem küzd olyan nagy meggyőződéssel értük és ellenünk, mint eddig?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Galak
2012. október 17. 00:05
Bíró: Ájjájjáj.... nem tudunk jól náculni a mi kis fidesz-országunk nyalólapjánál mert a sok balos berlinből vadászik ránk sörétessel, de lám a Merkel megvéd igen? nem? igen? nem?........
nyugalmazott tanár
2012. október 16. 19:05
A lényeg: "a Berlinben tanyát vert üldözötteknek nem hozott megnyugvást, Berlin adós maradt a magyar kormányfő súlyos megleckéztetésével," Világos, tiszta beszéd, és milyen igaz. Üldözöttek, mint a Kanadában randalírozó kisebbség... Csak ezek nem a németeket ingerlik, hanem a hazájukat árulják.
nyugalmazott tanár
2012. október 16. 19:02
Az igazsággal szembesíti Tanár úr a ellenségeinket: "Angela Merkel nyilatkozata arról szólt, hogy több vitatott kérdésben is el kell ismerni a magyar kormány munkáját és eredményeit" Ezt nem tudják megemészteni. Pontos, világos az elemzés és a következtetés. Gratulálok, Bíró Zoltánnak!!!
Botos
2012. október 16. 16:54
Bajnairól meg csak annyit , hogy az édesapjával együtt nem kevés céget vontak csődeljárás alá addig , amíg ez az "üzletág" nem lett büntetendő cselekmény kis hazánkban...Ezt a szemetet még látogatóként sem szabadna a parlamentbe engedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!