Nem vicc: bankkártya méretű okostelefonok jöhetnek

2024. május 19. 09:19

Kisebbek, teljesítményükben erősebbek és még energiahatékonyabbak lehetnek az új okoseszközök.

2024. május 19. 09:19

Nyitókép: Pixabay

Eddig a rádió- és hanghullámok átalakítására egy sor különböző komponensre volt szükség a vezeték nélküli eszközökben, a jövőben azonban ezek egyetlen chipben egyesülhetnek. Ez az okostelefonokon túlmutatóan is komoly áttörést hozhat – olvasható a HVG cikkében.

A portál szerint kisebbek, teljesítményükben erősebbek és még energiahatékonyabbak lehetnek az okoseszközök a jövőben, köszönhetően az Arizonai Egyetem és a Sandia National Laboratories felfedezésének.

Ennek köszönhetően ugyanis akár bankkártya méretűvé is lehet majd zsugorítani az okostelefonokat.

Mint az Interesting Engineering írja, a felfedezés olyan mesterséges anyagok új osztályához kapcsolható, amelyek képesek manipulálni a fononokat. Ezek olyan részecskék, melyek a hanghoz hasonlító magasfrekvenciás rezgéseket tudnak továbbítani. „Körülbelül 30 szűrő van egy mobiltelefonban, melyek egyetlen feladatot látnak el: hogy a rádióhullámokat hanghullámokká alakítsák, valamint fordítva” – magyarázza Matt Eichenfield, a kapcsolódó, Nature Materials folyóiratban közölt tanulmány szerzője.

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­k­e­l­­­d­ ­a­­ ­­s­z­e­­x­­­i­­ ­p­u­n­­­c­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
kokrowatz-0
2024. május 20. 23:10
a kijelző mérete iránti igény határozza meg az abszolut méretet.
atti64
2024. május 20. 07:56
SZAROK RÁ SZAR KUTYUK!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jacques Foche
2024. május 20. 01:24
Most akkor a fonon részecske az állat, vagy aki kitalálta és cikkbe írta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!