2019. május 31. 16:38

Semmilyen kontextuális érvelés nem írja felül az élethez való jogot.

10
Brain Bar
2019. május 31. 15:44

Lehetséges a háborúk elkerülése? Csak akkor, ha elfogadjuk, hogy a konfliktus lehetősége mindig ott lóg a levegőben. A polgárháborús Észak-Írországban felnőtt Kingsley Donaldson a brit hadsereg tisztjeként párbeszédeket épített a világ olyan konfliktusos zónáiban, mint Irak, Afganisztán, Libanon és Palesztina. Donaldson a Brain Baron beszélt a jelen és a jövő háborúiról.

4
Írta:
2019. május 31. 13:15

Minden körülmény nehezíti a Hableány roncsainak kiemelését. A magyar mentőcsapat dél-koreai segítséget is kap. A szállodahajó kapitánya panasszal élt a gyanúsítás ellen. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter és a Budapestre érkező dél-koreai kollégájának sajtótájékoztatóján jártunk.

4
2019. május 31. 13:01

„Az értelmiségnek nem az a dolga, hogy igazolja vagy gyalázza a politikát, hanem az, hogy a társadalmi folyamatokról és a lehetséges alternatívákról adjon tisztességes képet” – mondja Lányi András. A magát anarchokonzervatívnak is nevező, a közéletben a rendszerváltás óta aktív Lányi Andrással az elmúlt harminc év folyamatairól, az értelmiségi létről, a kormányoldal és az ellenzék állapotáról és dilemmáiról beszélgettünk.

50
2019. május 31. 11:48

Ha tudok azonosulni a céllal, pozitív hatást tudok gyakorolni egy közösségre, az országra, a világra, az mindennél többet jelent.

6
Fogyasztás & haladás
2019. május 31. 11:34

A piac egyszerre hirdeti a konformizmust és a nonkonformizmust. A fogyasztóiság nem csupán megágyazhat a társadalmi progressziónak, hanem annak valóságos motorja lehet, és a nagyvállalatok jól felfogott érdekükből a haladás szolgálóinak állnak.

6
Brain Bar
2019. május 31. 10:23

Évtizedek intenzív munkájával sikerült a munkahelyek légkörét szétrombolni Amerikában, ahol a dolgozó férfiak már csak a férfiakban bíznak, a nőkben nem, és félnek egymáshoz szólni. Amerikai megmondóemberekkel vitázott Novák Katalin családügyi államtitkár a férfi és női szerepekről, a genderkérdésekről a budapesti Brain Bar jövőfesztiválon.

5
2019. május 30. 20:45

„A baloldal utópisztikusságában abban kezdett hinni, hogy a csoportidentitás mindenek fölött áll. De ez nem más, mint visszatérés a veszélyes törzsi gondolkodásmódhoz” – mondja Jordan Peterson a Mandinernek. A budapesti Brain Bar jövőfesztiválon előadó, világhírű kanadai pszichológus és gondolkodó lapunknak kifejtette: mélyen csodálja Európát, ugyanakkor hibának tartja, hogy társadalmaink elvesztették a hitüket. Interjúnk Dr. Petersonnal az élet jó rendjéről, civilizációnk vívmányairól és a ránk leselkedő veszélyekről.

12
A leghasznosabb idióták
2019. május 30. 07:43

Miért szolgálta ki Pablo Picasso, George Grosz és Kazimir Malevics a kommunista mozgalmat, s ki miért és meddig tartott ki a totalitárius ideológia művészi támogatása mellett? Izgalmas, tanulságos művészi sorsokat és sorsfordulókat mutat be a „Picasso, a vörös kakas – Ideológiák és utópiák a 20. századi művészetben” című kötet.

3
Kámán Albert: Hazug
2019. május 29. 22:46

Bár a hazai sajtóban eddig nem lehetett róla olvasni, egy magyar kisfilm, Kámán Albert Hazug című alkotása sikeresen debütált a napokban Cannes-ban.

2019. május 29. 20:59

Mi lehet az oka a Momentum és a DK előretörésének? Milyen nemzetközi tendenciákba illeszkednek a magyarországi EP-eredmények? A Századvég Alapítvány szakértőkkel próbálta megfejteni a választási eredményeket. Tudósításunk.

16
Jézus Társasága
2019. május 29. 12:30

„Ott akarunk tehát lenni a határhelyzetekben, s ez időnként különösnek, meglepőnek is tűnhet.” Mi a fontos egy mai jezsuitának, miért van tele a budapesti templomuk, mit gondolnak országról, világról és az egyházról ma Jézus Társaságának tagjai? Horváth Árpád SJ-t, A Szív főszerkesztőjét kérdeztük ezekről, és arról is: tényleg liberálisabbak-e e jezsuiták, és mit szólt az amerikai jezsuita lapban megjelent, Ferenc pápának Csíksomlyóra migránsos beszédtémát ajánló cikkhez? Nagyinterjúnk a belvárosi jezsuita templom igazgatójával.

11
2019. május 29. 12:10

A washingtoni Niskanen Center szerint az arany középút a jövő. A neves intézet elnöke, Jerry Taylor október 29-i esszéjében végső útjára kísérte a libertárius ideológiát. Ebben bevallja, hogy nem szabad egy ideológia szolgálatába állni, mert emiatt torzított szemüvegen keresztül látjuk a világot. A libertárius intézet vezetőjének elege lett a liberális megmondóemberek fanaticizmusából, 2019-ben pedig már egyszerre áll a piacok és a kormányzatok mellett.

2
Felvidék
2019. május 28. 16:10

Itt született II. Rákóczi Ferenc, a közhiedelem szerint véletlenül. De vajon tényleg így volt-e? Erre is választ kaptunk a borsi Rákóczi-várkastélyban tett látogatásunkkor. A mai Szlovákiában álló épületet épp felújítják magyar és szlovák támogatással, mi pedig megnéztük, hol tartanak a munkálatok.

3
Színes tűzfalak
2019. május 28. 12:03

A városi levegőtől megfakult, kopár házfalak helyett színes épületek – ez sok városlakó szerint része a magasabb minőségű életérzésnek, amiért egy nagyvárosban jól lehet élni. Egy hetedik kerületi projekt után most a nyolcadikban lesznek színes tűzfalak, igaz, nem a megszokott módon.

5
XXI. Század Intézet
2019. május 28. 10:59

EP-választási értékelőre került sor a XXI. Század Intézet rendezvényén, ahol G. Fodor Gábor úgy fogalmazott: szerinte elgondolkodtató, hogy több mint félmillióan szavaztak a DK-re, míg Horn Gábor szerint a DK innovatívan állt a kampányhoz. Rajtuk kívül Kiszelly Zoltán, Mráz Ágoston Sámuel és Závecz Tibor válaszolt az elhangzott kérdésekre.

4
2019. május 28. 09:56

Senki ne legyen igazságtalan a brit miniszterelnökkel: bátran vállalt egy nehezen teljesíthető kihívást, és mindent megpróbált a nép akaratának képviselete érdekében.

6
Bizottsági elnökség
Írta:
2019. május 28. 09:13

Francia karrierpolitikus és -diplomata, akit minden oldal tisztel és elismer, és a Fidesz is támogatta már őt: a háttérből futhat be az Európai Bizottság elnöki posztjára Michel Barnier.

3

összesen: 3010 db | 18 db/oldal

első vissza 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 következő utolsó