Operaház: zavarok a főigazgató kinevezése körül

2011. május 23. 13:59

A szakmai bizottság Horváth Ádámra szavazott, Szőcs Géza kulturális államtitkár viszont Harangozó Gyulát támogatná - tudta meg a Színház.hu.

2011. május 23. 13:59

A Színház.hu információi szerint Horváth Ádámot, a Magyar Állami Operaház miniszteri biztosát javasolja az intézmény főigazgatói posztjára a pályázatokat elbíráló szakmai bizottság. Ennek ellenére lehetséges, hogy Szőcs Géza, a NEFMI kulturális államtitkára lobbizni fog azért, hogy Réthelyi Miklós miniszter ne nevezze ki a neves művészek támogatását is bíró Horváthot. Az öt pályázóról döntő bizottság tagjai titoktartási nyilatkozatot írtak alá, amelynek értelmében a pályaműveket egyenként nem véleményezik.

A Népszava úgy tudja, a bizottság komolyan foglalkozott a Szőcs támogatta Harangozó Gyula pályázatával is, de kifogásolta, hogy ő nem adott elképzelést az Erkel Színház sorsáról. Emellett négy levelet is csatolt a pályázatához, amelyben az Operaház előző vezetését bírálja. „Horváth Ádám pályázata viszont szakmailag is nagyon erős volt. Több, mint két tucat jelentős művész támogatja” - fogalmazott egy, a pályázatokat ismerő forrás. A bizottsági határozat előtt Réthelyi Miklós miniszter kijelentette, hogy azt fogja kinevezni, akit a bizottság jelöl, ennek ellenére a kulturális államtitkár a háttérben megfúrná Horváth Ádám kinevezését - írja a lap.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
phaidros
2011. május 23. 15:45
Csak keményen, Géza! Mutasd meg, hogy tökös gyerek vagy, téged nem tántoríthatnak el holmi szakmai érvek, szempontok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!