„Mondja csak, jelen volt a lánya temetésén?” – botrányos tárgyalás volt Romániában

2024. május 10. 11:11

Rágógumit rágott és teljesen felkészületlen volt a bírónő.

2024. május 10. 11:11
Románia

Nyitókép: MTI/EPA/Robert Ghement

Vlad Pascu ellen 2023 októberében emelt vádat a mangaliai ügyészség. A vádirat szerint tavaly augusztus 19-én az akkor 19 éves fiatalember bedrogozva vezetett, és autójával az út szélén haladó gyalogosok közé hajtott a tengerparti 2 Mai település bejáratánál.

A balesetben meghalt egy 20 éves lány és egy 21 éves fiatalember, további három fiatal pedig megsérült.

A vádirat arra is kitért, hogy Vlad Pascu a gázolás után elhajtott a helyszínről – számolt be róla a Maszol.

A lap arról írt, hogy

a bíró a csütörtöki tárgyaláson megkérdezte a baleset egyik túlélőjét, hogy ott volt-e a baleset helyszínén, amikor az bekövetkezett.

Ráadásul Ioana Ancuța Popoviciu azt is szerette volna megtudni, hogy mennyi a temetési költsége a balesetben elhunyt fiataloknak. Megtudta, hogy körülbelül 30 ezer lejről van szó. Ugyanakkor a tárgyaláson az egyik fiatal, akit szintén elütött a drogos sofőr, de túlélte a szerencsétlenséget, elmondta, hogy négy műtétre volt szüksége és életre szóló hegek maradtak rajta.

A gázoló Vlad Pascu ügyvédje ugyanakkor azzal irritálta a hallgatóságot, hogy többször is bankszámlaszámot kért az áldozatok hozzátartozóitól ahhoz, hogy védence átutalja a kártérítést.

A legmegdöbbentőbb pillanat

A csütörtöki tárgyalás egyik legmegdöbbentőbb pillanata egybehangzó sajtóbeszámolók szerint az volt, amikor

a bíró megkérdezte az egyik elhunyt fiatal édesanyját, hogy ott volt-e a lánya temetésén.

Az édesanya ugyanakkor szívszorító vallomást tett: elmondta, hogy a baleset után nem láthatta a lányát, akinek a holttestét lezárt koporsóban küldték el. Az anya szerint gyermeke „annyira össze volt törve, hogy fel sem lehetett öltöztetni”.

Botrányos bíró

Az Igazságügyi Felügyelet április 16-án jelentette be, hogy javasolja a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) fegyelmi ügyekben eljáró bírói szekciójának Ioana Ancuţa Popoviciu bíró hivatalból való felfüggesztését az ellene zajló fegyelmi eljárás lezárásáig. Ezt azzal indokolták, hogy „befolyásolhatja a fegyelmi eljárás pártatlan lefolytatását, és súlyosan alááshatja az igazságszolgáltatás tekintélyét”, ha Popoviciu folytatja a bírói tevékenységet.

Vlad Pascu perének első, február 22-ei tárgyalása után a balesetben elhunyt egyik fiatal apja a tárgyalóteremből való távozásakor arról számolt be az újságíróknak, hogy a bírónő a fia hollétéről érdeklődött.

Megkérdezte tőlem, hogy itt van-e a fiam a teremben. Kérte a személyi igazolványát. Soha életemben nem láttam még ilyen bírót”

– fakadt ki a férfi. Egy másik érintett szülő szerint Popoviciu felkészületlen volt és rágógumit rágott az ülés alatt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­I­­­g­a­­­z­­­i n­­­i­m­f­­­o­­­m­á­n­­­i­á­­k­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
jan36
2024. május 10. 13:04
Az EU-s Codruta Kövesi főügyész is hasonlóan nem a legélesebb kés a fiókban. Igaz, őt a korrupciós vádak elől felfelé buktatták, a mentelmi jog mindent elfedő köpenye alá. Még az sem kizárt, hogy a szóban forgó bírónővel is a brüsszeli langymeleg fosban fogunk találkozni.
Libernyákkomcsi nem hülye csak aljas
2024. május 10. 12:14
Hülyék mindenhol vannak.
chief Bromden
2024. május 10. 12:02
Nagy spílerek lehetnek ezen a területen a románok. A covid nagyasszonyát is már bilincsben sétáltatják. Vagy nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!