Elegük van: a bevándorlás ellen tüntettek Írországban

2024. május 08. 20:36

„Az ír életek számítanak”, illetve „a gazdasági bevándorlók nem menekültek!” – ilyen feliratokkal vonultak fel Dublinban azok, akiknek elegük van a sátorvárosok „lakóiból”.

2024. május 08. 20:36
A tömeges bevándorlás ellen tüntetők Dublinban

Nyitókép: NurPhoto via AFP

***

Tömegesen vonultak utcára utcára hazájuk fővárosában az írek, akik a korlátlan bevándorlás ellen tüntettek – írta meg az Euronews.

A szigetországban már jóval korábban elszabadultak az indulatok, a dublini késelés tavaly novemberben inkább csak szikra volt a puskaporos hordónak: a lakhatási válság és a migránsok előnyben részesítése miatt sok ír másodrendű állampolgárnak érzi magát a saját hazájában, és egy éve egymást érik a tüntetések.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem csoda: a statisztikák szerint a bő ötmilliós ország lakosai közül 1 millió 17 ezren születtek más országban

– vagyis ebben benne sincsenek például a másodgenerációs bevándorlók, és mindez hatalmas terhet ró az ír társadalomra.

A tüntetés alig háromnegyed óráig tartott, de a cikk nem habozta kiemelni a forgalmi fennakadást, amit okoztak, illetve, hogy 2023 nyarán bevándorlók egy dublini sátortáborát szélsőségesek felgyújtották; azért megemlítette a dublini késelést is, amelynek során egy algériai származású férfi – aki 20 éve tartózkodott Írországban – több embert is megszúrt (egy nőt és gyerekeket is) egy fővárosi iskola előtt.

A magyarázat szerint aztán jöttek a szélsőségesek, akik gyűlöletet próbáltak szítani.

Az ír rendőrség egyébként a múlt héten megtisztított egy „sátorvárost” a szállást nem kapott menedékkérőktől és migránsoktól egy dublini utcából, de nyomban nőtt egy másik a Canal Grande mentén. Helen McEntee ír igazságügyi miniszter pedig azt mondta, hogy az elmúlt hónapokban jelentősen megnőtt az Észak-Írországból Írországba érkező menedékkérők száma – nem északírek természetesen, hanem illegális migránsok, akik attól tartanak, hogy egy új brit rendelet értelmében mehetnek szépen Ruandába.

Dublin szerette volna őket visszaküldeni, de a brit kormány közölte, esze ágában sincs visszafogadni a menedékkérőket.

Ezt is ajánljuk a témában


 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­I­g­a­­z­­i n­­­i­­m­­­f­­o­­­m­á­­n­i­­á­­­k­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Oldalkosár
2024. május 09. 19:14
mreinstand-2 2024. május 08. 21:59 Azt a rohadt tetves arabbbaszó kurva anyádat, te féreg! Írja ezt neked egy nem szélsőjobboldali, aki köp egyet, ha mégis annak nevezed. Írország az íreké, és nem a hódítóké.
atti64
2024. május 09. 08:53
ÉN HAJORA RAKNÁM MINDET AZTÁN EGY LAKATLAN SZIGETEN KITENNI ÖKET!!!!!!!!!!!!!!!!ÉS ÖRÜLJENEK HOGY ÉLVE MARADTAK!!!!!!!!!!!!DE EZT EGY KÖCSÖG POLITIKUS SEM MERI MEGTENNI BESZARI PATKÁNYOK VAGYTOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anegy_
2024. május 09. 08:22
Eddig mi a s.art tapasztaltak, láttak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!