Lassan épül az ukrán védelmi vonal, az ukránok most begyorsítanának, csak van egy gond

2024. április 03. 08:39

Az idő fogy, és a 2000 kilométer kicsit soknak tűnik.

2024. április 03. 08:39

Nyitókép: OLIVIER CHASSIGNOLE / AFP

A The Kyiv Independent arról ír, hogy Denisz Shmihal miniszterelnök bejelentette: Ukrajna további 5,6 milliárd hrivnyát (144 millió dollárt) különít el Donyeck, Herszon, Zaporizzsja, Mikolajiv és Szumi terület megerősítésére. Hangsúlyozzák: 

az ukrán hatóságokat komoly bírálatok érték a védelmi vonalak megerősítésének lassú előrehaladása miatt. 

Mint kiderült, már novemberben munkacsoportot hoztak létre az erődítési erőfeszítések koordinálására, márciusban pedig Zelenszkij elnök bejelentette, hogy három védelmi vonalon 2000 kilométeres erődítményt építenek.

Shmihal szerint az ukrán kormány 20 milliárd hrivnyát (512 millió dollárt) elkülönített korábban az erődítmények építésére. Megjegyzik, hogy 

már a The Wall Street Journal is fölhívta a figyelmet: az ukránok erődítenek ugyan a tavaszi orosz offenzívára számítva, de a lassúságuk miatt aggályok merülnek fel,

tudjuk meg.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:51
🍓 ️ ­A­­ ­­d­ö­g­ö­s­­­ ­­­l­­á­n­y­o­­­k­ ­­v­á­­r­­­n­a­­k­­­ ­­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
OneiroNauta
2024. április 03. 16:25
Ha nem lesz ukrán légvédelem, sokat fog érni a siklóbombák ellen...:D
remi
2024. április 03. 16:05
Épülni épül, csak a tempó az olyan amilyen. Meg nem csak a tempó. A ruszki "sárkányfogak" 1,4-1,5 m magasak,a hoholoké meg olyan 40-50 centi, ergo a ruszki sárkányfog vagy tízszer annyi betonból van, vagyis 10X akkora súlyú. Nagyon meglehet ez akkor is kevés lesz, ha amúgy drótkötéllel össze vannak fogatva és minden el van aknásítva előtte. (pont mint a ruszkiknál). A ruszki vojenkorok szerint más különbség is van, az ő vonalaik nagymértékben decentralizáltak, a hoholoké meg központi helyzetű, jelentős részben föld alatti részeket összekötő lövészárkokból áll. Ezekre a központi erődítményekre kezdték el a ruszkik "optimalizálni" a bunkerromboló fejű FAB-3000-eket, de annak a használatához meg lényegében az kell, hogy a hohol lérak nyomokban se létezzen.
goldie-2
2024. április 03. 15:07
.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!