Húsziknak szánt, elkobzott fegyverekkel szúrta ki az ukránok szemét az Egyesült Államok

2024. április 09. 21:07

Az ukrán haderő minden nyugati segítségre rászorul.

2024. április 09. 21:07

Fotó: Vyacheslav Madiyevskyy/Nurphoto via AFP

Az Egyesült Államok a jemeni húsziknak szánt, korábban lefoglalt több ezer fegyvert és hozzá való lőszert adott át Ukrajnának – jelentette be az amerikai hadsereg Középső Parancsnoksága (CENTCOM) kedden.

A közlemény szerint a katonai eszközöket a múlt héten adták át az ukrán haderő egységeinek, és azok „segítséget jelentenek majd Ukrajna számára az önvédelemben az orosz támadással szemben”.

Az ukrán haderő rászorul minden nyugati segítségre, mert az Egyesült Államok részéről jelenleg gyakorlatilag szünetel a katonai támogatás.

Idén eddig egy 300 millió dollár értékű katonai csomagot jelentett be Washington Kijev számára.

Ezt is ajánljuk a témában

A most átadott fegyverek között AK-47-es gépfegyverek, mesterlövészpuskák, RPG-7-es hordozható rakétaindítók, valamint lőszerek vannak.

A katonai eszközöket az amerikai haderő egységei 2021 és 2023 között foglalták le felségjelzés nélküli hajókon, amelyek az Iráni Forradalmi Gárda szállítmányát akarták eljuttatni a jemeni síita fegyveres csoportnak.

Az amerikai igazságügyi minisztérium 2023 júliusában kezdeményezett elkobzásra irányuló jogi eljárást, ezt követően pedig az Egyesült Államok saját tulajdonának nyilvánította a katonai szállítmányt, amelynek egy részét már tavaly októberben átadta Ukrajnának. Akkor 1,1 millió 7,62 milliméteres lőszert, továbbá gránátokat juttatott el az ukrajnai hadszíntérre.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­ö­­­g­ö­s­­­ ­l­­á­­n­y­­­o­­k­ ­­­v­­á­r­­­n­­a­­k­ ­r­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
piramis-2
2024. április 10. 07:15
"Az amerikai igazságügyi minisztérium 2023 júliusában kezdeményezett elkobzásra irányuló jogi eljárást, ezt követően pedig az Egyesült Államok saját tulajdonának nyilvánította a katonai szállítmányt, amelynek egy részét már tavaly októberben átadta Ukrajnának." Akkor még egyszer: "az Egyesült Államok saját tulajdonának nyilvánította" Einstand-olt vagy magyarul lopott fegyvereket kapott az ukrán náci csürhe.
Zsolt75
2024. április 10. 07:14
Küldjetek kihegyezett mangót is.
letsgobrandon-2
2024. április 10. 00:49
a jenkik már 2014 előtt is tömték a xoxolokat pénzzel... és mi az eredmény ? ... baszódjon meg a nyugat
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!