Harcmezőre küldték a korrupciós botrányba keveredett ukrán titkosszolgálati vezetőt

2024. április 09. 17:22

Illia Vitiuk adóbevallása úgy tűnik, hogy nem felelt meg a valóságnak.

2024. április 09. 17:22
null

Nyitókép: Wolfgang Schwan / ANADOLU / Anadolu via AFP

Vaszil Maljuk, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetője felfüggesztette Illia Vitiukot, az SZBU kiberbiztonsági osztályának vezetőjét, amíg egy oknyomozó portál által közzétett információkkal kapcsolatos vizsgálatot le nem folytatnak – olvasható az Ukrajinszka Pravda hasábjain, az SZBU sajtószolgálatára hivatkozva.

Az SZBU sajtószolgálata továbbá közölte, hogy 

a vizsgálat idejére Vitiuk a kiberbiztonsági osztály harci egységében teljesít szolgálatot, amely védelmi feladatokat lát el, és közvetlenül a harci övezetben foglalkozik az orosz személyzettel és felszereléssel.

A Slidstvo.info oknyomozó újságírói kiderítették, hogy Illia Vitiuk felesége több mint 185 millió Ft piaci értékű lakást vásárolt, de Vitiuk az adóbevallásában azt állította, hogy a lakás csak 118 millió Ft-ba került. Április 6-án az ukrán média arról számolt be, hogy egy katonai sorozóhivatal tisztviselői megpróbáltak behívólevelet adni Jevhenij Sulhatnak, a Slidstvo.info újságírójának, aki a történeten dolgozott. 
 

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:48
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­ö­­­g­ö­­­s­ ­­l­­­á­­­n­­­y­­o­k­­ ­­­v­­­á­r­­n­a­­k­ ­­r­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Beszélgető
2024. április 12. 03:29
“ Illia Vitiuk adóbevallása úgy tűnik, hogy nem felelt meg a valóságnak” A sírfelirata majd megfelel az örökké valóságnak. Mindegy, csak fogyjon az ukrán tolvaj! Amíg ennek lövik szét a fejét, egy szerencsétlen kényszer sorozottra nem lőnek…
szintetikus
2024. április 09. 18:23
A lényeg, hogy az oroszok fogyjanak.
szigfrid
2024. április 09. 18:00
A mocskos kijevi zsidókat kellene!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!