New York Times: Az amerikaiak elhallgatták az oroszok elől, hogy az Iszlám Állam készül terrortámadásra

2024. március 28. 21:50

Az amerikaiak tarthattak attól, hogy hírszerzői technikákat tanulhatnak el tőlük az oroszok.

2024. március 28. 21:50
Moszkvai terrortámadás, 2024 március 23.

Nyitókép: STRINGER / AFP

Csütörtökön a New York Times közölt egy hosszabb riportot, amelyben arról ír, szándékosan hallgathatták el az amerikai titkosszolgálatok az oroszok elől, hogy az Iszlám Állam készül támadásra Moszkvában – írta meg a Híradó.hu. Az amerikai információ-visszatartás a lap szerint Washington Moszkvával szembeni ellenséges magatartásával magyarázható. A CNN korábban pedig arról írt, hogy az Egyesült Államok figyelmeztette Moszkvát, hogy az ISIS harcosai terrortámadást terveznek Oroszország ellen, de Vlagyimir Putyin elnök „provokatívnak” minősítette a tanácsot.

A The New York Times szerint a március 7-i amerikai figyelmeztetéssel összefüggésben adott ki közleményt az orosz titkosszolgálatok egyebek mellett belső elhárításért és terrorelhárításért is felelős szerve, az FSZB, miszerint likvidáltak két kazah származású személyt Moszkva mellett, akik minden valószínűség szerint

zsinagógák elleni támadásokra készültek, és akiket az Iszlám Állam radikalizált.

Továbbá az orosz szakszolgálatok megemelték a biztonsági intézkedések szintjét, elsősorban Moszkva térségében. Az amerikai nagykövetség a figyelmeztetés kiadását követő 48 órában akut terrorveszélyre hívta fel a figyelmet, a lap ugyanakkor megjegyzi:

Nem tisztázott, hogy az amerikai hírszerzés csupán elnézte a támadás időzítését, vagy a terroristák szándékosan későbbi dátumra módosították a támadás pontos idejét, tekintettel a fokozott biztonsági óvintézkedésekre. ”

A lap szerint az információmegosztás akadályozásának további lehetséges magyarázata az, hogy az amerikaiak tartottak attól, hogy hírszerzői technikákat tanulhatnak el az oroszok az amerikaiaktól.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:16
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­­­ö­­g­ö­s­­­ ­l­­á­­n­y­­­o­k­­­ ­v­­á­r­n­­a­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­𝗨­𝗡
Krupp Skya
2024. március 29. 07:45
"kokrowatz-0 2024. március 28. 22:02 zaharova tegnap vádolta meg a jenkiket, hogy előre tudtak a támadásról - mindezt azzal támasztotta alá, hogy nekik is szóltak előre." Kokrohadsz elvtárs nagyon meg vagy te zaharodva az ÁVH-nál.
Zilizi Gábor
2024. március 29. 07:42
Szerintem a The New York Times meg egy szarkeverő újság.
453682
2024. március 29. 07:38
Ha valaki tud, linkeljen már olyan felvételt ahol a terroristákat akció közben látni, de nem kitakart arccal vagy homályos felvételen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!