Milliárdoktól fosztanák meg, erre milliárdokat kaszál Donald Trump – mégis bajban lehet

2024. március 23. 09:08

A perektől sújtott republikánus elnökjelölt-jelölt a Trump Media részvényeiből gazdagodhat tovább. Az üzleti csalás miatt rá kiszabott 464 millió dolláros pénzbüntetés kifizetéséhez azonban ez az üzlet nem elegendő.

2024. március 23. 09:08
null
Maráczi Tamás

Nyitókép: Donald Trump közösségi médiaplatformja, a Truth Social egy washingtoni bemutatón 2022. szeptember 13-án  /  forrás: OLIVIER DOULIERY / AFP

---

Három milliárd dollárt érő, 58 százalékos részesedést szerzett a Digital World Acquisition Corp. nevű cégben a volt amerikai elnök, miután az a Truth Social nevű közösségi médiaplatformját üzemeltető Trump Media céget felvásárolta, és sikeresen felvitte a tőzsdére.

A Digital World mögött álló befektetők többsége Trump-lojalista vállalkozó, akik a negatív könyvvizsgálói kockázatelemzések ellenére kitartottak a tranzakció finanszírozása mellett – írja a BBC. Az így keletkezett cég új neve Trump Media & Technology Group lesz, és 

rövidesen, akár már a jövő héten elkezdődhet a kereskedés a részvényeivel a Nasdaq-on.

Az üzlet létfontosságú Donald Trump számára, hiszen a New York-i bíróság által üzleti csalás miatt rá kiszabott 464 millió dolláros pénzbüntetést ki kell fizetnie. A rendelkezések szerint azonban részvényein hat hónapig nem adhat túl, kölcsönt pedig jóval a részvények nominális értéke alatti összegben adhatnak neki bankok. Ekkora mennyiségű készpénzhez azonban nagyon nehezen juthat, ami miatt 

a pénzbüntetés kifizetésére valamilyen alternatív pénzügyi megoldást kell kitalálnia 

írja a CNN.

Ezt árnyalja az is, hogy a Trump Media & Technology Group nem biztos, hogy egy nyereséges vállalkozás lesz, így a kockázatok miatt nehéz lesz a részvényeladás - ami lélektani előny lehet, az az, hogy sok konzervatív szemléletű üzletember érezheti úgy, hogy most kell segítenie anyagilag Trump ügyén, hogy a politikus hatékonyan indulhasson a Fehér Házért folyó versenyben.

A vállalat által üzemeltetett közösségi média platform, a Truth Social sorsa is bizonytalan, hiszen két éve 

egyfajta második nyilvánosság gyanánt indította el Trump, de időarányosan nem hozta azt a növekedést, 

amelyet tőle vártak – a Facebook és az X megkerülhetetlen forrásnak látszik továbbra is. Alig 9 milliónyi regisztrált felhasználó látogatja, míg az X-nek havi 100 millió fölötti látogatottsága van.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:18
🍓 ️ ­­A­­­ ­­­d­­ö­g­­­ö­s­­­ ­­l­­á­­n­­y­­o­­­k­­ ­­v­á­­r­­n­­­a­k­­ ­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­𝗡
nempolitizalok-0
2024. március 23. 13:13
Hihetetlen, ahogy a "demokraták" mindent bedobnak, hogy lehetetlenné tegyék Trumpot. A választások után rendesen le kell bontani az európára rátelepedett libsi struktúrákat, mert ha ez nem sikerül, európának vége lesz.
Intel
2024. március 23. 11:43
A judeoplitokrata elit már kiadta a konkrét kilövési engedélyt Donald Trumpra. Ez azt jelenti, hogy nem lehet az USA elnöke még akkor sem ha megválasztják.
george-soros-2-0
2024. március 23. 10:10
Gondolom Biden piszkos üzleti terve miatt nincs pénzbírság ;)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!