Gyújtogatás, robbantás: magyar politikusokat fenyegetnek az ukrán radikálisok

2024. március 14. 09:54

Toroczkai László az egyik orosz portálnak azt mondta, bocsánatkérést követelnek tőle az „ukrán terroristák", pedig valójában csak félreértették a Kárpátaljával kapcsolatos álláspontját.

2024. március 14. 09:54

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

***

A Mi Hazánk frakció képviselői az elmúlt időszakban többször kaptak halálos fenyegetéseket az ukrán radikálisoktól – ezt az orosz Ria tudta meg Toroczkai Lászlótól.

A frakcióvezető szerint az ukrán ultrák és a Fan at War szervezet tagjai azt írták, felgyújtják az irodájukat, felrobbantják az autójukat és más megtorló eszközöket alkalmaznak.

A radikálisok azt követelik, hogy a Mi Hazánk kérjen bocsánatot az ukrán néptől, amiért Kárpátalja annektálására szólított fel, ám Toroczkai leszögezte, az „ukrán terroristák" félreértették az álláspontját, hiszen Magyarország nem akarja elfoglalni Kárpátalját, és mielőbbi békét szeretne.

A politikus hangsúlyozta, nem fenyegetik az ukrán népet, a párt programjában mindössze az 1991-es kárpátaljai népszavazás legitimitásának elismerése szerepel, amely kimondta, hogy a régió autonómiát kapott Ukrajnán belül.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2024. március 14. 13:04
Tóth Laca egy fasz műmájer.
valerian-0
2024. március 14. 12:03
El kéne már kezdeni visszazsuppolni a ukrán menekülteket. Elvégre brüsszel szerint ukrajna már a demokrácia legszentebb bölcsöje.
blondiner
2024. március 14. 11:10
Amikor magyarázni kell egy nyilatkozatot, már régen rossz
bagira002
2024. március 14. 11:06
Torockai direkben tett több értelmű kijelentést , hogy a foss média a nép foglalkozzon vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!