„Magyarok késhegyre!”, „Gyorsan meneküljetek, hazaárulók!”, „A magyarok paraziták!” – feljelentették a kárpátaljai magyarok fenyegetőit

2024. február 27. 20:29

A sok esetben halásos fenyegetéseket is tartalmazó üzeneteket kazah, bosnyák és kirgiz számokról küldték. Az ukrán kormányhoz közelálló újságírók szerint orosz provokációról lehet szó.

2024. február 27. 20:29
null

Közösség elleni uszítás bűntett gyanúja és nemzetbiztonsági kockázat miatt feljelentést tettek a kárpátaljai magyarokat ért telefonos fenyegetések miatt – tudta meg a Magyar Nemzet. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István három hatósághoz fordult az ügyben, a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, a Nemzeti Nyomozó Irodához és az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz.

Mint arról beszámoltunk, nemrég ilyen üzenetek érkeztek a kárpátaljai magyarokhoz: „Magyarok késhegyre!”, „Gyorsan meneküljetek, hazaárulók!”, „A magyarok paraziták!”, „Takarodás Ukrajnából”!, „Aki nem fut el, az lesz az első!

Ezt is ajánljuk a témában

Gyanítható, hogy nem véletlenül időzítették a fenyegető üzeneteket hétfőre, ugyanis a legnagyobb ukrajnai magyar érdekvédelmi szervezet, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség éppen aznap ünnepelte fennállásának harmincötödik évfordulóját.

A sok esetben halásos fenyegetéseket is tartalmazó üzeneteket kazah, bosnyák és kirgiz számokról küldték. Az ukrán kormányhoz közelálló újságírók szerint orosz provokációról lehet szó.

Tényi István arra kérte az eljáró hatóságokat, vizsgálják meg, hogy fennáll-e nemzetbiztonsági kockázat az ügyben. „A vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén – az Alkotmányvédelmi Hivatal bevonásával – nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását” kezdeményezte.

Nyitókép: Pesti Srácok

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­g­­­ö­­­s­­­ ­l­­­á­­n­y­­o­k­ ­v­á­­r­­­n­a­k­­­ ­­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­­𝗨­𝗡
Intruder
2024. március 02. 14:45
Minél több geci ukrán döglik meg a fasiszta hazájáért, annál jobb hely lesz ez a térség.
nevemsenki-12
2024. február 29. 22:17
Ha ukrajnában bármilyen magyarellenes megnyilvánulás történik, azt azonnal beutalják az "orosz provokáció" kategóriába. Mert ez olyan hihető, a fuckránoknak ilyen tenni eszük ágában sem lenne! De semmi baj, hiszen éppen "fel akarjuk" venni őket az EU-ba!
Vájet Törp
2024. február 29. 08:40
Ezt az óccsó bazári kamuzást már eljátszották, nem is egyszer. Amikor pl. a KMKSZ ungvári székházát felgyújtották még a háború előtt, a "nyomozás" azt derítette ki, hogy lengyel diverzánsok voltak, akik így akarják aláásni a magyar-ukrán "jóviszonyt".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!