Érdekes felmérés: egyre kevésbé rettegnek az oroszoktól a nyugati országok lakói

2024. február 12. 21:51

Az embereket jobban aggasztaja a migráció és még a klímaváltozás is, mint Oroszország esetleges támadása.

2024. február 12. 21:51

Már nem Oroszország jelenti a „legfőbb biztonsági kihívást” a G7 országok többségének lakossága szemében – írta a Politico.

A Müncheni Biztonsági Konferencia (MSC) tanulmányából kiderült, hogy a „legfejlettebb nyugati országokat” tömörítő országcsoport közül már csak az Egyesült Királyság és Japán lakossága tekint a legfőbb fenyegetésként Oroszországra.

A tanulmány szerint

a G7-országok lakosságát az állítólagos orosz fenyegetésnél jobban aggasztják az olyan kérdések, mint az éghajlatváltozás, a radikális iszlám terrorizmus, a migráció és a kibertámadások.

Az Oroszországgal kapcsolatos aggodalmak legjelentősebb csökkenését Németországban és Olaszországban regisztrálták, ahol a 7., illetve a 12. helyre esett vissza a rangsorban az „orosz fenyegetés”. Németországban a radikális iszlám terrorizmus jelentette veszély a második helyre ugrott a tavalyi 16. helyről.

A migráció, amely tavaly a második helyen állt, most az első helyet foglalja el.

Az MSC szerint az eredmények azt jelzik, hogy lakosság prioritásai egyre távolodnak az immár lassan három éve zajló háborútól, miközben Ukrajna igyekszik minél nagyobb európai támogatást szerezni a háború kritikus időszakában.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Getty Images / Gonzalo Azumendi

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elbert-0
2024. február 13. 07:27
Mennyibe is került ez nekünk Safranek ?
I feel the earth move under my feet
2024. február 13. 06:25
Ajj.. pedig a nyugati filmgyártás még mindig ott tart, hogy az oroszok a rosszak, akik a világ elpusztítására törnek.. amit csak a hős amerikai zsidó és néger barátai tudnak megakadályozni
csapláros
2024. február 13. 02:11
Ez szívás az uki és az USA háborús héjáknak, és azok brüsszeli csicskásainak.
5m007h 0p3ra70r
2024. február 13. 01:00 Szerkesztve
“Oroszország esetleges támadása”??? Ami végez Európával, ha nem jár sikerrel a tavalyi tavaszi ukrán nagy ellentámadás? Ami nem járt sikerrel? Oroszország meg nem támadott Európára? 🤭😁🤫
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!