Durván megfenyegette Európa Izraelt: kirúghatják őket az Euróvízióról

2024. február 03. 10:36

Bojkottálnák a zsidó államot a palesztin helyzet miatt.

2024. február 03. 10:36
null

Bojkottálni akarják Izrael részvételét az Euróvízión a gázai hadművelete miatt – írja a Politico. A brüsszeli lap szerint a zenés rendezvény az elmúlt években is „teljesen át lett politizálva”, emlékeztetve, hogy 2022-ben Oroszországot például kizárták, és Ukrajnát tették meg győztessé. 

Ennek megfelelően most Izrael lett a célpont. 

Az Euróvíziót idén májusban a svédországi Malmöben tartják, több versenyző is petíciót intézett a szervező Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) részére, amelyben a a gázai „humanitárius katasztrófára” figyelmeztetnek. A finnek például a finn közmédián keresztül próbálnak nyomást gyakorolni az EBU-ra, mondván, hogy nem szabad hagyni, hogy „egy háborús bűnöket elkövető ország, amely katonai megszállás alatt tartja Gázát, megjelenhessen a nyilvánosság előtt és a zenével próbálja meg polírozni a róla kialakult képet”.

Az EBU ugyanakkor közölte, hogy az izraeliek minden feltételnek megfeleltek az idei évben. 

Nyitókép: Eva Plevier / ANP MAG / AFP

 

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimril
2024. február 04. 14:47
a palesztin az új zsidó! Mondjuk úgy tíz éve hitte volna ezt bárki is? :D Kérem, mennyi "antiszemita"! :D
Temeráf
2024. február 04. 12:15
Hát akkor indulnak az európai drum&bass fesztiválon! Ozt nem lépnek fel pop rongy buzik, a sok gyárimetélt meg hozzá szokik a keményebb zenéhez! Ez a jövő mert a fiatalok teljesen elbuzulzak ettől a nyálas hallgathatatlan pop zenétől.
palicsi-2
2024. február 04. 07:00
No bazdmeg, mi lesz akkor az izraeli buzikkal, meg LMBTQIZN (és valamennyi betű az ábc-ben) "emberekkel"?
belabarva
2024. február 03. 22:54
Soha többé nem nézem ezt a műsort ha Izraelt kizárják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!