„Az ott élő magyarok vissza akartak jutni a történelmi országukhoz” – Putyin Kárpátaljáról

2024. február 09. 05:57

Az orosz elnök elmondása szerint egyszer sem beszélt Orbán Viktorral a történelmi régióról.

2024. február 09. 05:57
null

„Ukrajna egy mesterséges állam, amelyet Sztálin akaratából alakítottak ki” – jelentette ki a Tucker Carlsonnak adott, péntek éjfélkor megjelent interjújában Vlagyimir Putyin.

Ezt is ajánljuk a témában

Az orosz elnök kifejtette saját történelem-interpretációját: 1922-ben, a Szovjetunió megalakulásakor a bolsevikok megkezdték a Szovjetunió építését, és létrehozták a korábban soha nem létező Szovjet-Ukrajnát. Az újonnan létrehozott Ukrán Szovjet Köztársaságnak adtak át olyan területeket, amelyek soha nem voltak Ukrajna részei, és mégis az Ukrán Szovjet Köztársaság részévé tették őket. Ezek közé a területek közé tartozott a Fekete-tenger vidéke is, amelyet Nagy Katalin uralkodása alatt foglaltak el, és amelynek semmiféle történelmi kapcsolata nem volt Ukrajnával. A második világháború után Ukrajna a háború előtt Lengyelországhoz tartozó területek mellett megkapta a korábban Magyarországhoz és Romániához tartozó területek egy részét is.

Az amerikai politikai kommentátor nem volt rest azt sem megkérdezni Putyintól: igényt tarthat-e Magyarország Kárpátaljára (ahogy azt már a Mi Hazánk bejelentette).

Ezt is ajánljuk a témában

 „Mondta Orbán Viktornak, hogy megkaphatja Ukrajna egy részét?” – kérdezte Carlson.

Soha. Soha nem mondtam neki. Egyetlen egyszer sem. Még csak nem is beszélgettünk erről. De azt biztosan tudom, hogy az ott élő magyarok vissza akartak jutni a történelmi országukhoz” – mondta az orosz elnök.

A jelenetet itt lehet megnézni:

Nyitókép: X, képernyőmentés

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 09. 09:46
A lényeg az, hogy mondani sem kell hanem tudja magától. Ahogy mi is tudjuk, Ukrajna is tudja, Románia is tudja, Szlovákia is tudja. A nemzetiségi kérdés pedig 100 éve sem volt releváns, simán vitték a 100% magyart is és pláne nem hagyták, hogy a érdekelt felek döntsenek erről, hanem mások rajzolták meg a határokat. Ha egyszer lesz történelmi igazság, akkor az így fog történni.
zeg
2024. február 09. 09:41
Nyilván ez egy olyan belebegtetés volt Putyintól, amivel tudja, hogy még szimpatizánsokat is szerezhet, megosztja az EU-t, és őt semmire sem kötelezi. Másfelől viszont talán az első alkalom, amikor egy nagyhatalom vezetője nyíltan felveti a témát a 2. vh óta...
Antifleto
2024. február 09. 09:33
Nyilvánvaló, hogy az ember akinek levágták a karját, vissza szeretné kapni…
contractor-2
2024. február 09. 09:26
Sajnos jelenleg az ukránok nagyon sok lapot tartanak a kezükben. Az egyik, hogy a háború közepén elengedik a magyarokat, hogy kivándoroljanak - a férfiakat is. Pár hét alatt senki sem marad ott és még csak nem is szólhatunk egy szót sem, mert kivételt tettek a magyarokkal - pozitív diszkrimináció.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!