Búcsú a fegyverektől?

2024. január 01. 09:10

Láthatólag egyre bonyolultabb globális hatalmi játszma kezd kibontakozni.

2024. január 01. 09:10
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„Búcsú a fegyverektől, avagy véget érhet-e valaha a Birodalom proxy háborúja Ukrajnában? Az amerikainak látszó globális birodalom médiája egyre többször említ olyan »értesüléseket«, amelyek szerint küszöbön állnak a tárgyalások, és a háborúnak rövidesen vége. Láthatólag egyre bonyolultabb globális hatalmi játszma kezd kibontakozni. Ennek két fő oka az, hogy a birodalom fő stratégiai céljait csak nagyon korlátozottan volt képes elérni a világháború első, lassan két éve során, és most már nincs is esély ezek teljesítésére.

Az amerikai elnökválasztási színjáték körüli örvénylések is azt igazolják, hogy a »birodalomkiválasztó főhatalom« egy sokkal komplexebb játszmába kezdett, mint amit az amerikai birodalom egyáltalán követni tudna. Érdemes tehát eltöprengeni azon, hogy milyen globális hatalomdinamikai mozgások határozzák meg az előttünk álló idők folyamatait.

Az elmúlt évek során fokozatosan derült ki számunkra, hogy ez a lemeztektonika sokkal komplexebb, mint ahogy addig gondoltuk. Nincs ebben semmi meglepő, hisz a világot ténylegesen irányító erők evidens törekvése az, hogy szellemi értelemben egyszerűen megragadhatatlan és elbeszélhetetlen maradjon hatalomgyakorlásuk valóságos dinamikája, hisz e hatalomgyakorlás zavartalansága csak így biztosítható. (Van azért annak valami diszkrét bája, hogy az állandóan a liberális demokrácia nagyszerűségére hivatkozó komplexum hatalomgyakorlásának zavartalanságát a demokráciát tökéletesen kizáró mechanizmusok segítségével véli elérhetőnek.) S mivel e zavartalanság eléréséhez a globális média (hamis) valósággyárai most már olyan felfoghatatlanul komplex technológiai fegyverarzenállal rendelkeznek, ami ezt tökéletesen lehetővé is teszi, így bár tudásunk folyamatosan növekszik, mégsem igazán képes lépést tartani e valóságipari művek hamis értelmező-hatalmi manipulációinak torzító hatásával.”

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Ozge Elif Kizil / ANADOLU / Anadolu via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyugati_Adam
2024. január 02. 00:55
Kína már több mint 1500 évvel a kommunizmus építésének megkezdése előtt egy jól központosított és ellenőrzött rendszert alakított ki. Minden lényeges paramétert tervezett módon, a hármasságot követve, a generációk a 33 éves generációváltásokhoz igazodva határozza meg a társadalomműködtetés minden paraméterét, A bizonyítottan 1-3-9, azaz 33-66 99 év időtávú stratégiai tervezés a gyermekvállalástól kezdődően az oktatás, az egészség, a nyugdíj rendszerig felölelően Kína tételes, stratégiai terveket dolgoz ki. Ezekben szükség szerint korrekciókat hajt végre. Emellett folyamatosan vizsgálják a több-száz, sőt több ezer éves ciklusok élhetőségi paramétert befolyásoló korszakokra való reagálás szükségességét. Valójában az ilyen társadalom tervező munkát az előzőekkel együtt, ezt minden kisebb földrajzi lakóterületeken, adott esetben országokban országonként kellene rendszer szinten folyamatosan korrigálni.
P_F_Juli
2024. január 01. 21:45 Szerkesztve
"globális birodalom médiája egyre többször említ olyan »értesüléseket«, amelyek szerint küszöbön állnak a tárgyalások, és a háborúnak rövidesen vége." A globáliis birodalom már egy ideje sejtetni engedi, hogy az ukrán-orosz konfliktusból ki akar szállni, mivel az általa tervezett erőforrások nem elegendőek a sikeres végkifejlethez. Az amerikai birodalom pedig benyeli az elkönyvelt veszteséget. Bogár László virágnyelven ezt írta le. A tervezett eszközökkel az orosz birodalom nem törhető meg, ezért következni fog a második felvonás. Az első felvonás már több mint 50 éve került megtervezésre, sőt az alapokat a 2. VH után fektették le, az eddigi eredmény nem hozta el a sikert. Mint mindig, most is újratervezés zajlik. Mivel a fő ellenség Kína volt, a helyszín fog változni. A fő problémájuk, hogy légy került a levesbe, Putyin személyében. Viszont az sem kizárt, hogy még Amerika hegemóniáját is beáldozzák. Mindeközben furcsa véletlen Kína afrikai terjeszkedése - eléggé elgondolkodtató.
altercat1
2024. január 01. 20:23
A Naprendszer egésze a Tejútrendszer középpontja körül kering. Keringési sebessége mintegy 250 km/sec, 225 millió év alatt kerüli meg a Tejútrendszer középpontját, ez az időtartam a galaktikus év. A Nap harmadik bolygóján Élet van! Egy közülük az emberi élet, melyet a munka tart fenn. A szervezett munka összessége a gazdaság, melyet a Joker PÉNZ irányít a kialakított szisztéma szerint. A gond ott kezdődött, amikor a munkálkodó kreatív réteg elveszítette a munkája gyümölcse feletti ellenőrzést, és azt az élősködők kaparintották meg. Erőszakkal, csalással, mások megtévesztésével. Mára odáig fajult ezek klikkbe tömörült uralma, hogy az káros az egész emberiségre. A konstrukción kell változtatni! Feladat van!
templar62
2024. január 01. 16:10
Kár , hogy nincs Tuskos topic . Felfrissíthetnénk néhány viccet Jaruzselszki tábornokról .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!