Az EP háromnegyede követeli a magyar jogállamiság helyreállítását

2024. január 16. 20:32

Ez az állásfoglalás nem csak a magyar kormánynak szól, hanem az Európai Bizottságnak is.

2024. január 16. 20:32
Cseh Katalin
Cseh Katalin
Facebook

„Az EP háromnegyede követeli a magyar jogállamiság helyreállítását.

»Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy haladéktalanul tegyen eleget a jogállamiság elvének és feleljen meg az uniós értékeknek, és hajtsa végre a szükséges reformokat annak érdekében, hogy a magyar diákok, oktatók és kutatók részesülhessenek az Erasmus+ program előnyeiből, és hozzájárulhassanak az európai oktatási és kutatási együttműködés tágabb céljaihoz!«

 Hatalmas többséggel fogadta el ezt a Donáth Annával közös indítványunkat ma az Európai Parlament. 456 igen, 130 nem és 17 tartózkodó szavazattal. Ahhoz, hogy a magyar diákok a lehető leghamarabb hozzáférhessenek az Erasmus-os ösztöndíjakhoz, erre a lépésre van szükség. A fideszes képviselők »természetesen« nemmel szavaztak. 

Ez az állásfoglalás nem csak a magyar kormánynak szól, hanem az Európai Bizottságnak is: ez egy egyértelmű és nyílt üzenet, hogy az európai parlamenti képviselők alkotta Parlament háromnegyede követeli a Bizottságtól, hogy kényszerítse ki a magyar kormánytól a jogállamiság helyreállítását, és az uniós értékek, a szabadságjogok rendszeres megsértését. 

A fideszes kollégák NEM-szavazata szintén nem csak a Parlamentnek szólt: hanem minden magyar diáknak is, akiknek talán az egyetlen külföldön tanulási lehetőségét kockáztatja a kormány folyamatosan, hogy fenntartsa ezt a zsaroló, urizáló, tolvaj rendszerét.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: UNION EUROPEENNE / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasgyari Tibi
2024. január 22. 21:24
Cseh és Donáth ezzel kiírtak magukat Magyarországról. Ezt nem lett volna szabad megtenni.
Triton77
2024. január 21. 10:55
Nagyon hiányzik nekünk a jogállam….emlékszeka régi időkre amikor a baller cssürhe csak annyit lopott amit a multinacionalis cégek engedtek nekik a többit hazatalicskázták interco. tranzakciókkal +uniós pénzek véletlenül a nem magyar cégekre voltak “kiírva…..az milyen jogállami volt
cinkegolyó
2024. január 19. 15:29
Ilyen ízléstelenül viháncoló mocskot még nem hordott a hátán a föld. Valószínű, hogy az EU parlament több képviselőjében is undort kelt, ahogy ez a lárvaképű alázza azt az országot, amelyben él. Csak azért hallgatják meg, mert az ő érdekük is, hogy hazánkat elítéljék.
Morgójános
2024. január 19. 13:52
Cseh Katalin nagyon jól tudja, hogy az Európai Parlamentnek 705 tagja van. Az általa is beterjesztett, tartalmilag teljesen hazug határozat tervezetet 345 igen szavazat támogatta, ami kevesebb, mint az EP tagjainak a fele! Az EP többi tagja vagy ellene szavazott, vagy tartózkodott vagy el sem ment az ülésre, mert nem érdekli az a cirkusz, amit egy hangos kisebbség - élükön egyebek mellett Cseh Katalinnal - évek óta szervez Magyarország ellen. Amikor tehát Cseh Katalin azt mondja, "az EP háromnegyede követeli a magyar jogállamiság helyreállítását" nemcsak tartalmilag, hanem számszerűen is hazudik!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!