La Repubblica: Az „orbáni nacionalizmus” már kiment a divatból

2023. szeptember 18. 10:02

És divatba jött „a harcos Meloni, aki felkarolja Orbánt”.

2023. szeptember 18. 10:02
null

Giorgia Meloni, olasz kormányfő komolyan hitt a brüsszeli/strasbourgi parlament jobbra tolódásában – írta meg a La Repubblica, majd kifejtették, hogy most viszont mindent újra kell csinálni.

„Azt fogják mondani, hogy a találkozót már egy ideje tervezték, és ez igaz is. Mégsem lehet szabadulni attól az érzéstől, hogy valami megváltozott Európa Olaszországhoz való viszonyában és Olaszország Európához való viszonyában. Meloni mint a brüsszeli intézményes keretek között tökéletesen otthonosan mozgó konzervatív profilja megkopott, és újra divatba jött a harcos Meloni, aki felkarolja Orbánt, a Néppártból eltávolított magyar embert, aki túl illiberális volt a hatalom kezelésében; aki osztja Putyin ukrajnai indokait és Kína barátja. Orbán persze aláírt egy dokumentumot az olasz miniszterelnökkel, amelyben úgy tűnik, hogy újragondol bizonyos álláspontokat, de ez még csak egy darab papír.”

„Hogy rövidre zárjam a történetet. A jobbközép kormánnyal szembeni megújult európai bizalmatlanság első hatása, hogy a miniszterelnököt visszasodorta az utóbbi időben divatból kiesni látszó »orbáni« nacionalizmus felé” – zárták rövidre.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2023. szeptember 25. 21:16
💋 https://m.youtube.com/shorts/mcS_sTiLHr0
Ergit
2023. szeptember 18. 18:55
A nemzeti tudat nálunk egészen más jelent, mint az olaszoknál, mivek még pár száz évvel ezekőtt náluk csak királyságok voltak és azok komoly csatákat vívtak egymás ellen. Náluk lehet, hogy divat, de nálunk több ezer éves léte van, tehát egyáltalán nem divat függő, olyan állandó, mint a Kárpátok körülöttünk.
Ergit
2023. szeptember 18. 18:39
"Orbán .... Kína barátja" - szerintem még az olaszok is bőven túltesznek rajtunk a kínai, vagy Kínában gyártott áruk mennyiségével!
KBA98
2023. szeptember 18. 17:36
A hazafiasság nem megy ki a divatból, majd rájöttök hamarosan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!