A klímahisztizőkről

2023. augusztus 02. 22:59

Ők a posztmodern kifordítottság igazi áldozatai, a parasztok a táblán.

2023. augusztus 02. 22:59
Klímavédők.
Trombitás Kristóf
Trombitás Kristóf
Vasarnap.hu

„Létezik világszerte egy új vallás, ami türelmetlen, totalitárius és kegyetlen. Egy új vallás, amely, mint minden új kultusz, teret akar magának szerezni, agresszív, hódító és egyáltalán nem tűri meg maga körül a vetélytársakat. Csak hát, mint minden posztmodern jelenség, ez is valójában az eredeti fogalom kiforgatása. Ez a bizonyos klímahiszti, ami pontosan ugyanolyan fokú elkötelezettséget követel meg, mint egy kultusz és ezzel együtt sajnálatos módon pontosan olyan végtelenül nevetségessé is teszi a híveit mindenki más előtt, aki nem tagja ennek a furcsa szektának.

Mert ha csak a felszínen megnézzük, mit is csinálnak? Napról-napra zaklatják az embereket, felfordulást szítanak és elemi, feltétlen meggyőződéssel idegesítőek a mindennapi performanszaikkal, amik persze első látásra nevetségesek és mindenképpen kontraproduktívak, ám amikor abban próbálják megakadályozni az embereket, hogy eljussanak a munkájukba, esetleg mentőket is feltartanak vagy éppen kulturális emlékeket és alkotásokat rongálnak meg, akkor nagyon kijárna nekik a társadalom kollektív megvetése. Mert cselekedeteik mélyén rosszindulat motiválja őket.

Ez a legegyszerűbben úgy nevezhető, hogy a feltüzelhető lumpenek lázadása. Vagy inkább valami olyasmi. Ők olyan emberek, akiknek ökölszabály szerint a világon semmijük sincsen, se családjuk, se hazájuk, se senki, akit félteni vagy akiről gondoskodni lehetne. Ők a posztmodern kifordítottság igazi áldozatai, a parasztok a táblán, akiket ezért persze nem kell a túlzottnál jobban sajnálni, de jó, ha tisztában vagyunk ezzel is. Ugyanúgy tévesztik meg őket ezzel, mint egy hamis próféta a sajátjait és ugyanúgy rántják bele őket képtelenebbnél képtelenebb helyzetbe, mint egy kitűnni akaró, friss vallás gyalogjait.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Seres László

az individualista

Idézőjel

Mivel totál vészhelyzet van, hazudják, azonnal, már most drámaian csökkentenünk kell a fogyasztásunkat.

A nyitókép illusztráció. Fotó: ROBERT MICHAEL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2023. augusztus 03. 13:37
Dirr-durr moll ! még demagógiának is mosolyfakasztó szamárság, inkább kérjen egy engesztelő közös duettet a pianinóssal
Ez D-dúr és e-moll
2023. augusztus 03. 06:21
Nem kell a púder, nem kell a vaker, Trombikám! Nektek, illetve akik téged tartanak, nem azzal a néhány féleszűvel van baja, aki a betonhoz ragasztgatja magát, hanem a természetvédelem, a környezettudatosság gondolatától idegesek. Elmesélném neked, hogy anno, még a mi fiszfasz kis környezetvédelmi egyesületünk is folyamatosan kapta a leveleket az Antall-kormánytól, amiben tájékoztattak minket a környezetvédelmi vonatkozású állami projektekről és véleményezést kértek azokról. És a faterodék is támogattak minket, a Fidesz irodákra jártunk szóróanyagokat sokszorosítani. Igaz, ők akkor még nem akartak a sav és acél országát csinálni Magyarországból, egy-másfél évtized alatt felprédáltatni a globalogazdikkal természetei és társadalmi erőforrásainkat. Mindenki jobban járna, te a leginkább, Frédikém, ha a Vasárnapban nem alja kormánypropagandát tolnátok, hanem például a katolikus Teremtésvédelem gondolatáról írnátok, hogy a mezei polgárok is megadjátok a felelős gondolkodás lehetőségét.
connorj
2023. augusztus 03. 03:04
https://m.youtube.com/watch?v=BKxN0PhwBvE&pp=QAFIAQ%3D%3D ❤️🤍💚
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!