Hazaárulással vádolják az egykori ukrán politikust, aki Magyarországon keresztül szökött Ausztriába

2023. július 25. 16:29

A gyanú szerint a Murajev által vezetett Nash TV folyamatosan a Kreml propagandáját terjesztette.

2023. július 25. 16:29
Rhineland-Palatinate, Mainz: The defendant enters the courtroom in shackles. The Tunisian is said to have attacked and killed his girlfriend with a knife in Worms in March. According to the court, the accused is said to suffer from a psychotic disorder.

Jevgenyij Murajevet hazaárulás miatt gyanúsítottként kezeli az Ukrán Biztonsági Szolgálat – tájékoztatott az Unian.

A gyanú szerint a Murajev által vezetett Nash TV folyamatosan a Kreml propagandáját terjesztette. „Ezzel így céltudatosan használta saját médiaforrását arra, hogy

az ukránok közvéleményét az Orosz Föderáció érdekében manipulálja”

– fogalmazott a szervezet.

Az ukrán lap arról is írt, hogy ha vádat emelnek Murajev ellen, és bebizonyosodik a bűnössége a bíróságon, abban az esetben

akár 15 év börtönbüntetést is kaphat.

Az egykori ukrán politikus tavaly májusban menekült el Ukrajnából, Magyarországra szökött, majd onnan továbbutazott Ausztriába – emlékeztetett a Világgazdaság.

A nyitókép illusztráció. Fotó: ANDREAS ARNOLD / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. július 26. 08:25
"Ma is bukik a Zorbán... 2023. július 26. 07:22 Csak képzeljük el azt az őrjöngést, ami akkor lenne, ha Magyarországon valamelyik CIA-ügynök bolsevista firkászt letartóztatnák." Régen mondom, hogy kandi kamera jelleggel pár ilyen dollárpropagandista CIA-asset-et be kellene vágni egy TEK feliratú furgonba, hogy "na lányok, irány a Hortobágy". Vicces lenne a felvétel :)
Ma is bukik a Zorbán...
2023. július 26. 07:22
"az ukránok közvéleményét az Orosz Föderáció érdekében manipulálja" Ennyi erővel akkor nálunk is le lehetne tartóztani a bolsevista sajtókomisszárokat, akik a magyarok közvéleményét az USA érdekében manipulálják. Hiába no, Ukrajna "mintademokrácia". És a korrupció is alig nagyobb, mint három Himalája. FEl kell venni Magyarország helyére mindenhová... Csak képzeljük el azt az őrjöngést, ami akkor lenne, ha Magyarországon valamelyik CIA-ügynök bolsevista firkászt letartóztatnák.
Csigorin
2023. július 25. 19:57
no es ez mennyiben is mas mint navalni aki az orosz kozvelemenyt kivanja az usa erdekeben manipulalni? raadasul ot nyiltan a velemenyeert tartoztatjak le, mig a masik esetben volt ott koztorvenyes vaj is a ful mogott
patópál
2023. július 25. 18:58
Na, vajon kap Ausztriában menedékjogot? Ez kőkeményen személyes üldöztetés, méghozzá politikai okokból, erre találták ki az egészet (mielőtt a tömeges illegális bevándorlás eszköze lett).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!