Kapaszkodjon: transznemű Disney-hercegnőket várnak a filmvászonra

2023. május 04. 12:50

Margaret Cho híres komikus szerint eljött az idő, hogy a Disney LMBTQ+ karaktereket és transz hercegnőket mutasson be filmjeiben.

2023. május 04. 12:50
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

***

Margaret Cho, amerikai komikus és színész szerint a Disneynek a következő alkotásában már egy transznemű hercegnőt kellene megjelenítenie – írta meg a thepinknews.com.

Cho, aki maga is biszexuális, a Disney egyik új sorozatában, a Prom Pactban játszik egy mellékszerepet és örömmel látja, hogy a szórakoztatóipari óriás végre felkarolja az LMBTQ-karaktereket, de úgy gondolja, hogy még mindig lehetne többet tenni.

A Times of India című lapnak nyilatkozva kifejtette, hogy fontos elismerni a queer karakterek fokozott képviseletét a médiában.

 fogalmazott a komikus. Cho karaktere mellett a Prom Pact számos más LMBTQ+ jelenetet is bemutat, többek között azonos nemű tinédzsereket, akik egymást hívják el a bálba, és olyan klipeket, amelyekben LMBTQ-párok táncolnak együtt. A Disney vezetői ezenfelül megígérték, hogy még tovább növelik a queer történetek és karakterek számát a stúdió alkotásaiban.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemtudommegállni
2023. május 06. 09:42
A Disneyt is felfalta a rothadás!
F4T4L1TY
2023. május 06. 09:13
A pokolban fog égni ez a margaret cho meg a többi gender köcsög, ezt ne felejtsétek el! Elmentek a kurva anyátokba.
Carsac
2023. május 06. 01:38
Go woke = go broke. (ostoba autocorrect) A szivárványnéger hópihesafespace, ezergendervécés agysüllyedések nagyon ráfizetésesek. Nemcsak a filmiparban.
Carsac
2023. május 06. 01:34
Go woke = go bróker. A blm - lmb tq ráfizetés. Megérdemelten. Alexék még egy darabig nyomulnak, de aztán pénz beszél,... szar pattog. Itt, most nem kutyára gondoltam. Hanem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!