Elhunyt Viktor Silov, aki utolsó szovjet katonaként hagyta el hazánkat

2023. április 13. 15:45

Az ortodox nagypénteken helyezik majd végső nyugalomra Ungváron.

2023. április 13. 15:45
null

Születésnapja előtt pár héttel meghalt Viktor Jehorovics Silov altábornagy, a Magyarországot 46 éven át megszállás alatt tartó Szovjet Hadsereg tisztje. Ő volt az a katona, aki utolsóként hagyta el 1991. június 19-én Záhonynál Magyarországot – írta meg az rtl.hu

Az rtl értesülését megerősítette Meskó János ungvári helytörténész, Viktor Silov közeli barátja, aki egészen az utolsó időig tartotta vele napi szinten a kapcsolatot.

A helytörténész információi szerint Viktor Silovot április 14-én,

az ortodox nagypénteken helyezik végső nyugalomra Ungváron.

A katonát felesége és fia mellé fogják eltemetni.

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI Fotó: Friedmann Endre

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. április 16. 07:44
Tehát nulandisztán örökölte sztálintól Kárpátalját, ők jöttek 1944-45-ben és 1956-ban is és mégis csak Jelcin meg Putyin kért bocsánatot. Kijevből se gázos julcsa, se porky, se zselé.
bagira
2023. április 14. 11:51
Gyurcsány klán siratja a megszálló barátjuk egyik tagját . Hazai vörösöknek köszönhetik még az utódaik is a magyar néptől elrabolt vagyonokban jólétben élnek . Kárpótlás volt a nagy kirablás .
Dobrevita
2023. április 14. 09:46
Na mosta akkor a baloldal nemzeti gyászt fog hirdetni? Silov ugyanis ukrán volt, ugyanúgy mint az 56-ban ide bevonuló szovjet csapatok nyugati hadteste.
amca
2023. április 14. 09:31
Bementem a kaposszekcsői szovjet laktanyába segítséget kérni. Távárisi ,megsüllyedt az UAZ-unk., Szijcsács mondja az major. Azt hittem ad 1 vontatót, kikapjuk az UAZ-t. Szergej, Szása, IVÁN,,Nyikolaj,meg még 6 cselavék.(soldat) Kikapták az UAZ-t 1 lajtant vezetésével. Honnan jöttetek fijjug- kérdem ? Kisderült ,hogy Vlagyivosztoktól Csuvasföldig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!