Amerikai lap: az Egyesült Királyság nem választhatja azt az utat, amelyet Magyarország

2023. április 27. 09:43

A Bloomberg szerzője szerint „Magyarországon a bírói függetlenség lebontását a szabad média és a civil társadalom korlátozása követte, ami felbosszantotta az uniós tagállamokat”.

2023. április 27. 09:43
null

A Bloombergen megjelent véleménycikk szerint az Egyesült Királyságban dolgozó bírókat egyre többször érik támadások, és gyakran vádolják őket politikai elfogultsággal. Eközben a bírók alig nyolc százaléka érzi úgy, hogy fizetése és társadalmi megbecsültsége tükrözi az általa elvégzett munka fontosságát – olvasható a cikkben.

A szerző úgy véli, reformokra van szükség a brit igazságszolgáltatásban, mert

a helyzet rombolja a demokráciát, ahogy azt a magyar, lengyel és izraeli politikai vezetők már megtapasztalták”.

A Bloomberg újságírója szerint az izraeli igazságszolgáltatás javasolt reformja a magyarországi és lengyelországi változásokat tükrözik, amelyek megerősítették a politikai vezetők pozícióját az igazságszolgáltatással szemben.

„Ez az illiberális, tekintélyelvű államformák felé való haladás része” – fogalmaz a cikk szerzője.

Magyarországon, ahol 2010 óta Orbán Viktor a miniszterelnök, a bírói függetlenség lebontását a szabad média és a civil társadalom korlátozása követte, ami felbosszantotta az uniós tagállamokat.

– hangoztatja a Bloomberg újságírója. Emlékeztet: az Európai Parlament képviselői tavaly megállapították, hogy Magyarország már nem teljes értékű demokrácia, hanem hibrid rezsim, választási autokrácia. Nem lenne bölcs dolog, ha Nagy-Britannia ezen az úton haladna tovább – vonja le a konzekvenciákat a Bloomberg.

Nyitókép: MTI/AP/Brit parlament/Jessica Taylor

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sven
2023. május 02. 11:56
Az angol, német, osztrák újságírás már csak a nemzetbizonsági ügynökségeken írt cikkvázlatokat és narratívákat közli a politikailag érzékeny témákban. Már arra sem veszik a fáradtságot, hogy megnézzék, meghallgassák a dolgokat, utánajárjanak, és eredeti forrásokból dolgozzanak. Nem, a boldog béke és szabadság évei már a múlté, eljött a birodalomépítés homogenizálási szakasza. Aki nem lép egyszerre, beverik a fejét.
Wezuv
2023. április 28. 12:08
Vajon honnan származnak az infók ami alapján ítélkeznek? Attól a pár százalékos támogatású "politikus" rétegtől akiket dollárban fizetnek? A kör bezárult. Hazug félrevezetett komcsik, akik sírnak.
brekker
2023. április 27. 17:53
Pedig Lázárnak majdnem akkora cserpákja van, mint Sunaknak. Nem ellene írom. :-)
KBA98
2023. április 27. 17:24
Egyáltalán nem értem meg az igazi angolokat! Hogy lehet egy bevándorló pakisztáni libsi a miniszterelnök?, akinek Anglia nem a szülőföldje, csak árulja azt! I don't understand real English at all! How can an immigrant Pakistani Libsi be the prime minister?, for whom England is not his homeland, he is just selling it!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!