Papíron már egy 12 éves gyerek is lehet transznemű Kanadában

2023. április 04. 09:50

Brit Columbia kormánya március 28-án egyhangúlag elfogadta a tartomány statisztikai törvényének módosítását.

2023. április 04. 09:50
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

***

Brit Columbia kormánya március 28-án egyhangúlag elfogadta a tartomány statisztikai törvényének módosítását, amely már 12 éves korban lehetővé teszi a nemi önazonosítást a gyermekek számára – írta meg a thepostmillennial.com

A törvény két ponton módosít az eddigi szabályozásokon

Egyrészt lehetővé teszi, hogy a 12 éves gyermekek már orvosi vagy mentálhigiénés szakember bevonása nélkül megváltoztathassák a születési anyakönyvi kivonatukban szereplő nemüket. Másrészt engedélyezi Brit Columbia lakosai számára, hogy olyan születési anyakönyvi kivonatot kapjanak, amelyen nem szerepel a nemi megjelölés.

A gyermekgondozásért felelős államtitkár, Grace Lore, aki korábban gender-tanulmányok professzora volt, a Twitteren jelentette be a törvényjavaslat elfogadását. A videóban

Brit Columbia vs. mindenki más?

A törvénymódosítás többek között azért is példátlan, mert

a törvény elfogadása közben több európai nemzet és számos amerikai állam szigorítja a gyermek- és serdülőkori nemváltoztatásra vonatkozó korlátozásokat. 

Anglia, Svédország, Finnország és Norvégia is felülvizsgálatot végzett az ellenkező neműként azonosított kiskorúak megerősítésével és orvosi beavatkozásával kapcsolatos bizonyítékokról, és azt állapították meg, hogy azok nagyon gyenge lábon állnak.

Mit gondolnak a szakemberek?

Dr. Hilary Cass, az Egyesült Királyság egyik vezető gyermekorvosa, aki jelenleg Anglia ifjúsági nemi szolgáltatásának független felülvizsgálatát végzi, időközi jelentésében elmondta, hogy bár a társadalmi átváltozást gyakran nem tekintik beavatkozásnak, „fontos, hogy aktív beavatkozásként tekintsünk rá, mert jelentős hatással lehet a gyermek vagy fiatal pszichológiai működésére”.

Dr. Erica Anderson, egy transz-identifikált férfi klinikai pszichológus, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik a nemi diszfóriában szenvedő gyermekek és serdülők kezelésében, egyetért Cass álláspontjával.

– értékelt.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. április 04. 18:54
Ki a bánatot érdekel ez ma Magyarországon?
formaegy
2023. április 04. 17:17
12 éves!!!!!!!!!! Na én annak az apját kiherélném, az anyjának pedig forró szurkot öntenék. Gyerekgyilkos rohadékok! Na ez is lehet egy törvény a rühes LMBTQ ellen!!!!!!!!! Mocskos gyereknyomorító beteg állatok!
KBA98
2023. április 04. 16:34
Azt a szemetet, aki ezt a mocskos genderizmust kitalálta, táplálja és lassan kötelezővé is teszi lámpavasra kéne húzni nyilvánosan, hogy többiek is tanuljanak belőle!
-Zsolt-
2023. április 04. 15:19
A kanadaiak köszönik, nagyon jól megvannak a magyar kormánypropaganda nélkül is! Ti meg rettegjetek csak helyettük is! 🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!