Netanjahu: Az izraeli kormány eláll az igazságügyi reformoktól

2023. március 27. 19:36

A következő parlamenti ülésszakra halasztják a tervezett reformokat – jelentette be Izrael miniszterelnöke.

2023. március 27. 19:36
null

Benjamin Netanjahu hétfő este bejelentette, hogy kormánya a következő parlamenti ülésszakra halasztja vitatott igazságügyi törvénytervezetének második és harmadik olvasatát – adta hírül a BBC.

Az izraeli kormányfő hozzátette,

a halasztás a széles körű konszenzus elérésének szándékából fakad.

Mint ismert, a reformok hírére több százezer fős tüntetések vették kezdetüket az országban. Ezekről sajtónyilatkozatában Netanjahu azt mondta, hogy tisztában van az izraeli társadalomban növekvő feszültségekkel és a megoldási szándékkal, de azt állította, hogy van egy „szélsőséges kisebbség, amely szétszakítja Izraelt”.

El kell kerülni a polgárháborút

– mondta, hozzátéve, hogy „nemzeti felelősségből” elhalasztja a Knesszet következő ülésszakáig a megosztó bírói kinevezési törvénytervezet végső olvasatát.

Netanjahu megjegyezte, hogy  „nem biztos, hogy ez a tüntetések végét jelenti. De egyelőre úgy tűnik, hogy van némi áttörés” – idézte az izraeli politikust a BBC.

Nyitókép: MATEUSZ WLODARCZYK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
EX - Terminátor
2023. március 28. 10:41
Figyelitek a fogalmazást?
pipa89
2023. március 28. 08:34
Vajon mikor ébred rá a világ, hogy kik viszik az utcákra a tömegeket? Vajon mikor ébred rá az egyén, hogyan csinálnak belőle tömeget és használják fel saját érdekükre, a tényleges demokrácia lebontására, az állam gyengítésére őket, a választópolgárokat?! Miféle világ az, amiben a világ tőkéjének 40%-a 40 szupertőkés kezében összpontosul????? Miféle világ az, amelyben a szupertőkések hálózata gyengíti az államot, szembefordítva a választópolgárokat azért, hogy lebontsa az állami védőfalat és lerabolhassa őket??? Mikor válik ez mindenki számára valósággá? Mikor oszlik a liberális köd az agyakról??????????????????????????????????
Autofocus
2023. március 28. 08:21
Ne véletlen, hogy a vén geci Sorosnak évek hosszú áskálódásai alatt saját maga számára is kiderült, hogy ez a leghatékonyabb stratégiai felhasználása a nyílt társadalom érdekében elköltött dollároknak. Megvenni egy politikust? Kockázatos, belelocsolsz pár milliót, és a választók mégis elküldik a picsába (lásd MZP) tiszta kidobott pénz. Civil szervezetek, NGO-k? Egy fokkal jobb, de előbb- utóbb lelepleződnek, azután komplett hadosztályaikat lehet értéktelenné tenni egy-egy törvénnyel. Na de az igazságszolgálatás? Tökéletes platform. Eleve: önmagában zárt rendszer, civilek nem ugathatnak bele, önigazgatás, önrendelkezés, nuku külső belepofa. Na ha ott megveszel valakit, akkor az örökre a tied, és nem jár le a szavatossága, mint holmi politikusnak. A nyilvánosság előtt szinte láthatatlan módon tudja belülről bomlasztani a rendet, annyi kell csak, hogy azért pár álcivil kesztyűbáb mint pl. Helsinki bizottság, vagy Amnesty a keze alá dolgozzon: Lehet onnantól a választók által megválasztott, a népszuverenitást képviselni hivatott törvényhozásban feles többség, kétharmados, akár még négyötödös is: mivel minden jogszabály, minden jogaszabály alapján hozott közigazgatási döntés megtámadható a bíróságokon, és rutinszerűen meg is fogják támadni ezek az NGO-k, és a többi már az igazságszolgáltatásba épített, megvásárolt, bejuttatott bírákon múlik: a demokratikus többségi akarat mindennapi, láthatatlan kivéreztetése. Az USA-ban ügyészeket is érdemes vásárolni, kontinentális jogban ennek kevésbé van értelme. De láhatóan működik, nem azonnal hat, de valódi, lassan ölő méreg. Ezzel zsarolták Lengyelországot, Magyarországot, Izraelt, minden olyan államot, ahol a választók által parlamentbe jutatott többségi akarat felismerte, hogy az igazságszolgáltatás Soros trójai falovaként működik, és megpróbálta megtisztítani.
bunko_jobbos
2023. március 28. 07:56
Bár dühít, hogy a senki által sem megválasztott bírók a saját értékrendjüket erőltetik a világra, azért az, hogy az országgyűlés megváltoztasson bírósági döntéseket, egy kicsit meredek lett volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!