Ballag már a vén, fekete, ázsiai, latin, indián és LMBTQ-diák tovább

2023. március 29. 22:09

Egy michigani egyetemet azért ért kritika, mert az intézményen öt, faji, szexuális és nemi identitás szerint elkülönített diplomaosztó ünnepséget is tartanak majd.

2023. március 29. 22:09
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként.

***

Egy michigani egyetemet azért ért kritika, mert az intézményen öt, faji, szexuális és nemi identitás szerint elkülönített diplomaosztó ünnepséget is tartanak majd. A Grand Valley State University (GSVU) Multikulturális Ügyek Irodája ugyanis a következő hónapban a fekete,

az ázsiai, a „latin”, az indián és az „LMBTQIA+” diákok számára tartandó ballagási ünnepségeket vagy ünnepségeket szervez.

Az egyetlen olyan ünnepség, amelynek a központ ad otthont, és amely nem a faji kérdésekre összpontosít, a jelek szerint a „Levendula Ballagás” lesz. A szivárvánnyal díszített egyetemi weboldalon „az LMBTQIA+ és szövetséges diákok személyes és tudományos eredményeit” ünneplik majd. A hallgatók jogosultak a „Kiváló LMBTQIA+ Diploma Díjra” is, amelyet „annak a 2023 őszi vagy téli félévében diplomázó kivételes diáknak adnak, aki magát az LMBTQIA+ közösség tagjaként azonosítja” – áll a GVSU oldalán.

Az elmúlt években több más liberális egyetem is hasonló gyakorlatot követett a diplomásosztók kapcsán.

Matt Walsh konzervatív kommentátor egy tweetben nevetségesnek nevezte a michigani egyetem külön ballagási rendezvényeit. „Nevetséges. A Grand Valley State University öt szegregált ballagási ünnepséget tart, kiemelve az ázsiai, fekete, LMBT, spanyolajkú és indián végzősöket. A heteroszexuális fehéreknek természetesen nem lesz külön ünnepség” – írta.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. március 31. 09:53
Amikor eltörölték a bőrszín alapján történő szegregációt, akkor miért nem kellett bezárni az összes bőrszín alapján működő közösséget? Mert végül sikerült odakeretezni a dolgokat, hogy kirekesztő csak a többség lehet a kisebbséggel szemben. Amúgy jó lenne látni a számokat, hogy 100 hallgatóból hány esik a fenti 5 kategóriába (illetve kik esnek többe is), felteszem az 5 csoport tagjai többen vannak mint a fehér heterók.
masikhozzaszolo
2023. március 30. 10:47
Az állam átvállalja, ha Az Erasmusúr nem, ha oda akar a magyar menni valamit tanulni. Pl. színképelemzést.
voltospultos
2023. március 30. 09:32
Donda professzor tévedések során jött a világra. Az egész életét végigkísérték a hibák és a baklövések. Apja egy indán nő volt, anyja pedig több mint kettő. Amikor meghívták a kulahári egyetemre hogy jó pénzért a Svarnetika kinevezett professzora legyen, örömmel elfogadta az ajánlatot, abból a feltevésbol kiindulva, hogy a helyszínen majd csak megmondják, mi az a Svarnetika... Stanislaw Lem: Donda professzor Mandi, a qurva anyádat a latin karakterekkel!
ujujuj
2023. március 30. 09:02
Az lmbtq diplomaosztó milyen lesz majd? A nebulók picsájába tömködik be az oklevelet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!