Nem csitul a Disney és DeSantis párharca

2023. március 29. 22:08

 Florida republikánus kormányzója, Ron DeSantis már egy jó ideje „hadban áll” a Walt Disneyvel, ugyanis a szórakoztató ipari óriás néhány vezetője rendszeresen támadja a politikust gyermekvédelmi intézkedései miatt.

2023. március 29. 22:08
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

***

A floridai Walt Disney World lesz a házigazdája az évente megrendezésre kerülő Out & Equal Workplace Summitnak, amelyet a szervezet honlapja szerint a „világ legnagyobb LMBTQ-konferenciájaként” jellemeznek – írta meg a FoxNews.

Mint a portál tájékoztat, az előzetes információk szerint több mint ötezer résztvevővel számolnak, köztük a világ legnagyobb vállalatainak vezetőivel, HR-es és DEI (Diversity, Equity, and Inclusion) szakembereivel és szakértőivel, akik „mind az LMBTQ-egyenlőségért dolgoznak”.

A csúcstalálkozót olyan vállalatok szponzorálják és vesznek részt rajta, mint az Apple, a Walmart, az Amazon, a McDonald's, az Uber, a Hilton, a Boeing, a Pfizer és a Google. De több kormányzati ügynökség, köztük az amerikai külügyminisztérium, a CIA és az FDA is partnerként szerepel.

Nem mindenki örül az események

Mint a FoyNews emlékeztet: Florida republikánus kormányzója, Ron DeSantis már egy jó ideje „hadban áll” a Walt Disneyvel, ugyanis a szórakoztató ipari óriás néhány vezetője rendszeresen támadja a politikust gyermekvédelmi intézkedései miatt.

DeSantis tavaly léptette életbe az oktatás terén érvényesülő szülői jogokról szóló törvényt, amit a woke élharcosok „ne mondd, hogy homoszexuális” törvénynek kereszteltek el – idézi fel a lap.

A jogszabály tiltja a szexuális irányultság vagy a nemi identitás bármilyen megvitatását az osztálytermekben a negyedik osztály előtt.

A törvény elfogadása ellen a Walt Disney pár munkatársa tiltakozni kezdett, mire válaszul DeSantis megszüntette a vállalat különleges joghatóságát – részletezik. DeSantis a Disneyt a woke retorikát erőltető politikája miatt kérte számon, és a törvényjavaslat aláírásakor kijelentette, hogy „így néz ki az elszámoltathatóság”, amikor a „vállalati királyságnak végre vége szakad”.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2023. március 30. 06:36
Bojkottálni az összes ilyen mocskot és a szponzoraikt. Felvilágosítást az iskolákba a pedofílokról és az azokat támogató cégekről. Jó lenne egy kis tudatosságra nevelés.
salátás
2023. március 30. 06:25
De nincs lmbtq lobbi,ugye gyökerek?Csak fantázia ,hogy bebuzítsák a gyerekeket ugye?Csak tájékoztatnak...
budapesti
2023. március 30. 01:04
A volt Disney...
RayS
2023. március 30. 00:32
Miért nem azzal kezdik az lmbtq felvilágosítást, hogy meddővé teszik az embereket? Miért a kevésbé elfogadó kultúrákban növekedik jobban a népesség száma? Miért jó bárkinek ha embereket csonkítanak, és meddővé teszik őket? Ki fogja nézni a disney meséket, ha nem lesz gyerek? Hova tűnt a józan ész? Meg lehet nézni a fiatalokat, hogy hova vezet ez az egész. A fejlett nyugat nem tud magával mit kezdeni jó dolgában. A biológia adott, egy egészséges férfi és egy egészséges nő kell egy gyerekhez. Miért? Mikor kap észbe a világ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!