Nem vicc: idén is egy férfi lett az év „nője”

2023. március 27. 11:52

Leigh Finke képviselőnek úgy tűnik, ráadásul még azt is sikerülhet elérnie, hogy Minnesota „transz menedék állam” legyen, vagyis általános hozzáférést biztosítson a „nemi hovatartozást megerősítő ellátáshoz”. A Bolond lyukból című cikksorozat új része.

2023. március 27. 11:52
null

Készült az Alapjogokért Központtal együttműködve, a Bolond lyukból cikksorozat részeként. 

***

A USA Today már második éve egy transzneműt is megnevezett az „Év Női” listáján, amely „olyan nők elismerésére hivatott, akik nap mint nap pozitív hatást gyakorolnak a közösségükre”.

(A portált tavaly széleskörű kritika érte, amikor Dr. Rachel Levine-t, az első nyíltan transznemű szövetségi tisztviselőt is feltette a listára – a szerk.)

Idén a USA Today Minnesota kitüntetettjének Leigh Finke képviselőt választotta, aki tavaly lett az állam első transznemű törvényhozója. „Finke szinte egész életében a transzneműek és az LMBTQ-jogok, valamint a Black Lives Matter aktivistája volt” - írja a USA Today a politikus kitüntetéséről szóló cikkében

ami azt jelenti, hogy az állam általános hozzáférést biztosítana a „nemi hovatartozást megerősítő ellátáshoz”. Erőfeszítései nem bizonyultak hiábavalónak, mivel e hónap elején Minnesota kormányzója, Tim Walz aláírta az erről szóló rendeletet.

***

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2023. március 28. 02:52
Következő hír : idén is egy férfi lett az év „nője” szül , ki az apa , ön termékeny.
BoRob1
2023. március 27. 19:41
Sajnos nincsenek elég távol tőlünk! A minap az Audi gyárban is megkezdték a nyomulást!
Igazszó
2023. március 27. 18:45
Helyes. Pusztuljanak!
rendesember
2023. március 27. 17:25
Ha nő lennék akkor ez a dolog sértene. De férfiként elég jól el tudom dönteni melyik ember nő, melyik nem az. Azt se bánom, hogyha férfinak született és azt gondolja magáról, hogy nő. A baj azokkal van akik piedesztálra állítják és pl. az év nőjét csinálják belőle, vagy szépségversenyen indítják, vagy korcsolya gálán. Köszi ez nem kell. És szinte biztos, hogy megvetésünk, haragunk és undorunk nem csak a machinátorok ellen fordul hanem ezen szerencsétlen emberek ellen is. Akik deviánsak és betegek, de alapvetően lehetnének a társadalom, művészet, stb. hasznos tagja is. Épp ezzel a túlzott érzékenyítéssel szorúlnak ki végleg a normális világból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!