Brit pénzügyminiszter: Recesszióban van a brit gazdaság

2022. november 17. 13:22

Jeremy Hunt költségvetési tervezete az adócsökkentési program teljes visszafordítását is jelenti.

2022. november 17. 13:22
null

A brit gazdaság már recesszióban van, és a jövő év egészében is valószínűleg visszaesik a teljesítménye – mondta csütörtökön Jeremy Hunt brit pénzügyminiszter. Hozzátette ugyanakkor, hogy a 2023 utáni években ismét növekedés várható.

Hunt a londoni alsóházban ismertette a konzervatív párti kormány költségvetési tervezetét, amely egyben az előző kormány által meghirdetett nagyszabású – a piac által ugyanakkor fedezetlennek ítélt – adócsökkentési program teljes visszafordítását is jelenti. E program szeptemberi bejelentését példátlan piaci felfordulás követte, amelynek nyomán lemondott Liz Truss, az alig 45 nappal korábban megválasztott miniszterelnök.

A Rishi Sunak vezetésével alakult új kormány pénzügyminisztere, Jeremy Hunt első intézkedéseként visszavonta az adóprogram fő elemeit, csütörtökön pedig részletesen ismertette az új költségvetési terveket. A gazdasági környezetről elmondta: Nagy-Britannia már recesszióban van, és a brit hazai össztermék (GDP) jövőre várhatóan 1,4 százalékkal csökken.

(MTI)

Nyitókép: ADRIAN DENNIS / AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
de France
2022. november 17. 16:11
Brexit.
Zolotarjov
2022. november 17. 14:54
Na ugye..
voltospultos
2022. november 17. 14:43
A recesszió akkor kezdődött, amikor a Nagy Háborúban nem bírtak a germán tesókkal. Az USA meg azt mondta, oké kihúzunk benneteket a xarból, ha megnyitjátok a gyarmataitok piacát az amerikai áruk előtt.
nempolitizálok
2022. november 17. 14:25
Orbán. Esetleg Putyin. Dehogyis az ottani, USA seggéből kilógó hazaáruló libsik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!