Jeremy Hunt az új brit pénzügyminiszter

2022. október 14. 15:45

Hunt elődjét, Kwasi Kwartenget Truss péntek délután menesztette.

2022. október 14. 15:45
null

Jeremy Hunt volt külügyminisztert nevezte ki pénteken pénzügyminiszterré Liz Truss brit miniszterelnök. Hunt elődjét, Kwasi Kwartenget Truss péntek délután menesztette. Felmentésének közvetlen előzményeként Kwarteng nemrégiben hatalmas, 45 milliárd font értékű adócsökkentési programot terjesztett elő, és ezt évtizedek óta példátlan piaci felfordulás követte. 

Hunt Rishi Sunak egyik legfőbb támogatója volt

A most pénzügyminiszterré kinevezett Jeremy Hunt a kettővel ezelőtti, Theresa May vezette konzervatív párti brit kormányban töltötte be a külügyminiszteri tisztséget, May elődje, David Cameron kormányában pedig az egészségügyi, majd a kulturális tárca élén állt.

Hunt az előző kormányfő, Boris Johnson távozása utáni vezetőválasztási versengésben Liz Truss első számú riválisa, Rishi Sunak volt pénzügyminiszter egyik legfőbb támogatója volt.

(MTI)

Nyitókép: ADRIAN DENNIS / AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tikkadt Szöcske
2022. október 17. 15:56
B+, még egy brit szakember.
lilla
2022. október 14. 18:26
Egy igazi polihisztor. Korabbi külügyminiszter, egészségügyi kesobb kulturális miniszter. Most pedig majd pénzügyminiszter. Emberunk mindenhez -is- ert, na... ;)
Rodolfo
2022. október 14. 16:35
Ebből a jelenlegi brit kormányból nem fog sok maradni a legközelebbi választásig. Liz Trusst is már menesztené a konzervatív kormány nagy többsége. Állítólag már Decemberig se fogja kibírni.
olajfa1
2022. október 14. 16:23
Ez azért gyorsan ment... MEG JÖTT... és egy univerzális miniszter lett a pénzügyminiszter!... Külügyhöz is meg a pénzügyhöz is ért!... Ezért érdemes volt elküldeni az előző M.E-t... mert tanácskozást és munkavacsorát adott a kollegáknak!... Ezek sem hülyülnek már meg!...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!