Női vezetője lett a svéd szociáldemokratáknak

2021. november 04. 18:24

Löfven múlt hónapban jelentette be, hogy lemond kormányfői és a pártelnöki tisztségéről.

2021. november 04. 18:24
null

Mint arról korábban beszámoltunk, Stefan Löfven bejelentette, hogy novemberben lemond a kormányfői és a pártelnöki tisztségéről is. Löfven 2014 óta volt a skandináv ország miniszterelnöke, a legutóbbi, 2018-as választások után a zöldekkel alakított kisebbségi kormány élén állt, külső támogatásra szorulva.

A Szociáldemokrata Párt csütörtökön megválasztotta elnökének Magdalena Andersson pénzügyminisztert, aki így egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy Svédország első női miniszterelnöke legyen. Anderssonnak ahhoz, hogy a parlament elfogadja kormányfőnek, a szociáldemokraták minden koalíciós partnerpártjának támogatását is el kellene nyernie.

Svédországban a tervek szerint 2022. szeptember 11-én tartanak parlamenti választásokat.

(MTI)

Nyitóképen: Magdalena Anderrson. Fotó: Jessica Gow / TT News Agency / AFP

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uppsala
2021. november 05. 18:30
Szárazon megállapíthatjuk, hogy a kritikus szellemű kommentekből tények nem derülnek ki, csupán mocskolódás. Voltak Svédországnak sokkal tehetségesebb szoc.dem. pénzügyminiszterei is, de tény, hogy MA minisztersége alatt sem kellett külföldhöz folyamodni segítségért/pénzért.
Káj-Ármin
2021. november 05. 15:29
Ez a totális csőd beismerése... Nyugaton most ez a divat. Phinglyuk sincs mit kéne csinálni, és akkor mindenhova odatolnak egy nőt...
NTLLK
2021. november 05. 13:49
Ahogy nézem, jó lesz.
Syr Wullam
2021. november 05. 13:24
Női? Női???? És ezt csak úgy ránézésre meg lehet állapítani a mai világban? Tuti, hogy ő is így gondolja?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!