Janez Jansa „Soros-báboknak” nevezte Twitteren a Libe-bizottság tagjait

2021. október 19. 11:29

Az időközben törölt bejegyzések miatt több EP-képviselő antiszemitizmussal vádolja a szlovén kormányfőt.

2021. október 19. 11:29
null

Janez Janza, a szlovén kormányfő a Twitterén „Soros bábjainak” nevezte az országába látogató LIBE-bizottság tagjait. A bejegyzéseiben egy táblázatot tett közzé, amelyben számos európai parlamenti képviselő látható, akik financiális kapcsolatban álltak az Open Society Foundationssel.

A kormányfő képaláírásként megjegyezte:

13 a 226 ismert Soros bábból az Európai Parlamentben”.

A reakció

A vádakra több EP-képviselő is reagált.  Daniel Freund, német EPképviselő és a Renew Europe alelnöke azzal vádolta a szlovén miniszterelnököt, hogy antiszemita összeesküvés-elméleteket terjeszt Orbán Viktorhoz hasonlóan. Janez Janza időközben törölte a bejegyzéseket.

Nyitókép: Valeurs Actuelles

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sibelius
2021. október 21. 07:56
Soros maga mondta hogy ő nem él zsidóként. Nem gyakorolja a hitet. Számára semmit nem jelent. Akkor kérdezem, hogyan lehet valaki antiszemita, ha egy olyan embert emleget aki nem vallásos? Csak nem az van hogy Jansának igaza van, és az antiszemita-kártya mögé bújnak?
Ma is bukik a Zorbán...
2021. október 20. 09:41
Büntetendő cselekménnyé kell tenni az antiszemitázást, amikor bolsevista gazemberek azt állítják, hogy őket nem az aljas eszmék terjesztése miatt állítják pellengérre.
Pipas 3
2021. október 19. 21:05
Igaza van Jansának!! Mocskos egy szekta a LIBE bizottság! Bolsevik banda.
gyaloggos
2021. október 19. 14:00
AZ ANTISZEMITA rágalmakkal történő rágalmak NEM KELL tovább teret engedni! AZ SOROSÉK által sem titkolt tény, hogy igyekeznek befolyásolni az EU-t, s ezt az EP-n keresztül! AZ, hogy SOROS éppen zsidó, hát zsidó! SOHA nem említik, sem itthon, sem kint, hogy a ZSIDÓ SOROS -LISTA, hanem SOROS-lista! HA ők erre elkezdenek zsidózni, hát tegyék! FIGYELMEN kívül kell hagyni azt, HOGY antiszemita rágalmakat szórnak ÉRVEK helyett!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!