Megbukott a svéd miniszterelnök

2021. június 21. 12:36

Megvonta a bizalmat a svéd parlament a miniszterelnöktől, a törvények értelmében Stefan Löfvennek le kell mondania.

2021. június 21. 12:36
null

Megszavazta a svéd parlament hétfőn a Stefan Löfven miniszterelnökkel szemben a Svéd Demokraták (SD) nevű radikális jobboldali párt benyújtott bizalmatlansági indítványt. A javaslatot a 349 tagú törvényhozás 181 igen, 109 nem szavazat ellenében fogadta el, 51 tartózkodással.

A svéd törvények értelmében Löfvennek le kell mondania – megbízva a parlament elnökét egy új kormány megalakításának feladatával –, vagy előrehozott választást kezdeményezhet.

Az SD csütörtökön nyújtott be bizalmatlansági indítványt a miniszterelnök ellen, miután a Baloldali Párt is közölte: nem támogatja többé Löfven kormányát. A legnagyobb ellenzéki pártnak számító Mérsékelt Koalíciós Párt és a kereszténydemokraták korábban azt mondták, hogy támogatni fogják a Löfven elleni bizalmatlansági indítványt.

(MTI)

Nyitókép: Anders Wiklund / TT News Agency / AFP 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. június 23. 14:47
Dugják fel maguknak az IKEA-t.
Búvár Kund
2021. június 21. 22:12
Legyen igazad. Bár már itt vidéken is károsnak, mondjuk 18-ban is károgtak már itt is. Mégis sima volt, ahogy az önkormányzati is. Persze utánna mentek a suttogások a városban megjelenő ukránbuszokról.. (hozzáteszem kb 200km-re van az ukrán határ. csak abban az időben az ukrajnából utaztatott szavazóktól lehett az ellenzéki szennylspokban olvasni. Minden esetre abban reménykedem, hogy a hangos kissebség zajoskodik, aztán meg a józan többség szép csendben behúzza az x-et a fideszre. Itt legalábbis onnan is lehet látni ki a fidesz szavazó, hogy míg a moslékosok hangosan puffognak, a fideszes hallgat, nem vitatkozik, mert tudjuk, hogy értelmetlen. Aztán, majd 22-ben csodálkoznak, hogy pedig mindenki Orbán ellen volt, osztán mégis ő nyert.Ez már csalás.Én így éreztem 2002-ben, és 2006-ban is. Hogy a faszba nyerhettek a komcsik miközben mindenki velem értett egyet, és mégse győztünk? Kívánom, hogy nekik is ez járjon az agyukba 22-ben!
balbako_
2021. június 21. 19:12
És a svédeknek még mindig velünk kell foglalkozni, otthon nincs tenni venni valójuk?
Bokros Birka
2021. június 21. 18:12
Na tessék külügyminiszter okoskodik erre megbukik a főnnöke! :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!