Megjelent a 2020-as antiszemitizmus toplista

2020. december 30. 14:56

Telegram, BLM, amerikai egyetemek, német civil szervezetek, nonprofit szociáldemokraták és chilei kommunista is a TOP 10-ben.

2020. december 30. 14:56
null

A veszélyes összeesküvés-elméletek mellett a Telegram alkalmazást is előkelő helyet kapott a Simon Wiesenthal Központ listáján – írta meg a Neokohn. Közölték: a Simon Wiesenthal Központ (SWC) közzétette az év legsúlyosabb antiszemita, Izrael-ellenes jelenségeit, a vezető helyre pedig a koronavírusos összeesküvés-elméletek kerültek. „A szélsőjobboldali aktivisták már februárban, a járvány széleskörű megjelenésekor a zsidókat és az ázsiai-amerikaiakat okolták a járványért a közösségi médiában” – írják közleményükben.

Telegram, neonácik, iszlamisták

A Neokohn megírta: a lista második helyére a Telegram alkalmazás került. „Az alkalmazást neonácik, fehér felsőbbrendűséget hirdetők is használják, mert alig van moderálási szabályzata” – írja a SWC, és több szélsőséges szervezetet is említenek, akik a Telegramon aktívak. A Hamász és más iszlamista terrorszervezetek is aktívan használják a Telegramot. A harmadik helyet az Iszlám Nemzet nevű szeparatista afroamerikai szervezet vezetője, Louis Farrakhan kapta.

BLM, szélsőbal, szélsőjobb

A portál hangsúlyozta: a negyedik helyet az Egyesült Államok szélsőbaloldali, és szélsőjobboldali megnyilvánulásai kapták. „Vallásgyalázás, gyújtogatás, erőszakos támadások zsinagógák ellen” – sorolja a szervezet az indokokat. A SWC példaként említi a Los Angeles-i, az oaklandi és a kenoshai zsinagógát, amiket egyaránt a Black Lives Matter tüntetésekkel összefüggésben gyaláztak meg.

Irán, német civil szervezetek

Az iráni rezsimé az ötödik hely, hatodik helyen pedig az Európai Bíróság kóser vágást tiltó szabályozását említik, és a náci időszakra emlékeztető lépésként hivatkoznak a lépésre. A hetedik helyen a német kulturális civil szervezeteket említik, valamint egy vezető német diplomatát, egy szocialista ifjúsági szervezetet és három parlamenti képviselőt. „A német elit teljes mellszélességgel kiáll az antiszemita BDS mellett” – áll az indoklásban.

Amerikai egyetemek

A Neokohn azt írja, a nyolcadik helyre az Illinois-i Egyetem és a Dél-Karolinai Egyetem került. Illionisban az egyik egyetemi vezető kirúgott egy zsidó hallgatót a Hallgatói Bizottságból, elfogultságra hivatkozva. Ráadásul, tavaly a tanterv része volt egy „Palesztin ellenállás az izraeli terror 70 éve alatt” című óra is. Dél-Karolinában a hallgatói önkormányzatból rúgtak ki három zsidó hallgatót.

Szociáldemokraták, chilei kommunista politikus

Az Amerikai Szociáldemokraták nonprofit szervezete kapta a kilencedik helyet, mert a kérdőívükben megemlítik a BDS-t, és az izraeli utazás esetleges betiltását. A tízes lista utolsó helyezettje a chilei főváros, Santiago egyik kerületének polgármestere, Daniel Jadue. A kommunista politikus – aki az elnökválasztáson is elindulhat – önkormányzati pénzekből finanszírozott BDS-t támogató, Izrael-ellenes mozgalmakat – írta meg a Neokohn.

(Neokohn)

Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hakos
2020. december 31. 10:00
Telegram? Basszus az SMS is felmerülhetett volna ilyen alapon a listára. Azt sem cenzúrázza senki... :D
Harangláb
2020. december 31. 07:30
Mindenki antiszemita, csak nem mindenki tud róla még...Ha kíváncsi valaki rá, hogy az-e, olvassa el a listájukat, vagy kérdezze meg a kezelőorvosát, gyógyszerészét...
pemete jakab
2020. december 30. 23:31
A rasszista zsidó szervezetekről van valakinek listája? Vagy a zsidók mind filantrópok?
szeekely
2020. december 30. 22:35
A BDS nem Izrael ellenes, hanem apartheid-ellenes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!