Madarak miatt kukoricásban landolt egy orosz utasszállító

2019. augusztus 15. 09:40

Alig szállt fel, egy madárraj miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania az Ural Airlines Moszkvából a krími Szimferolba tartó gépének.

2019. augusztus 15. 09:40

Kényszerleszállást hajtott végre Moszkva közelében csütörtök hajnalban az Ural Airlines légitársaság egyik utasszállító repülőgépe, miután mindkét hajtóműve madarat „szippantott be”. Az incidens miatt 23 sérültet, köztük öt gyereket kórházba kellett szállítani. Az Airbus 321-es egyik hajtóműve kigyulladt.

Az orosz hírügynökségek első jelentéseikben még nem tudtak sérültekről. A baleset ennek ellenére vezető hír lett, miután az oroszországi légi közlekedésben az elmúlt években több halálos végű szerencsétlenség történt. Az U6178-as járat az orosz fővárosból Szimferopolba, a Krím félszigetre tartott, fedélzetén 234 főnyi utassal és személyzettel, amikor röviddel a felszállás után madárrajba ütközött.

A gép kikapcsolt hajtóművekkel és behúzott futóművel landolt egy kukoricaföldön a Moszkvától északkeletre lévő Zsukovszkij Repülőtér közelében.

(MTI)

Magáról a leszállásról is felkerült videó az internetre:

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2019. augusztus 15. 13:41
A kukoricát ki fizeti meg?
öszödibeszéd
2019. augusztus 15. 13:36
"Madarak miatt" - ez jó szöveg. Volt pofája a madárnak az égen szállni! Csodás. Nem a repülőgép szállt neki az állatoknak és pusztította el azokat, áh dehogy, az átkozott madár direkt belerepítette magát a turbinába! Mi lesz itt még ősszel! Szegény állatok, képtelenség használniuk természetes légterüket a sok repülőgép miatt. Mert mindig az a problémás (fa, növény, állat) ami természetes/természeti, az ember meg mindig csak az ártatlan, elszenvedő áldozat.
orion
2019. augusztus 15. 12:48
Kikapcsolt hajtóművekkel... szóval akkor vitorlázott?! Amindenit, hősök. Persze az orosz utasszállítókat általában veterán vadászpilóták vezetik, néha úgy szállnak föl, hogy konkrétan a hátadon fekszel.
Belakiss
2019. augusztus 15. 11:39
Второе рождение - (második születés) mondja a hölgy a videón...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!