Késő délutánig szavazhatnak a toryk az új kormányfőről

2019. július 22. 08:24

Finisébe érkezett a több mint egy hónapja tartó folyamat, amelynek során a konzervatív párttagok megválasztják az új pártelnököt, aki egyben Nagy-Britannia miniszterelnöke is lesz.

2019. július 22. 08:24

Magyar idő szerint hétfő este 6 óráig szavazhatnak a toryk arról, ki legyen az ország következő miniszterelnöke, az a személy, akinek végre kellene hajtania a Brexitet – olvasható a BBC hétfői cikkében.

Ezután viszonylag gyorsan, már szerdán hivatalba léphet akár Jeremy Hunt, akár Boris Johnson mint brit kormányfő, attól függően, hogy melyikük nyeri a több hétre elnyúlt szavazást.

Még az utolsó pillanatokra is maradtak izgalmak: Philip Hammond, aki egyfajta kancellárszerepet tölt be a brit kormányban, bejelentette, hogy amennyiben a keményvonalas Brexit-tábor egyik meghatározó figurája, Johnson lesz a kormányfő, úgy ő távozik a kormányból.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!