Hunt: Hamis határidőről beszél Johnson

2019. június 26. 07:30

Elkezdődött az üzengetés a brit konzervatívok két elnökjelöltje között.

2019. június 26. 07:30

Élesedik az elnökválasztási kampány a Toryk két, talpon maradt jelöltje között: Boris Johnson egy keddi nyilatkozatában arról beszélt, hogy október 31.én akár megállapodással, akár megállapodás nélkül, de az Egyesült Királyság távozik az Európai Unióból, Jeremy Hunt, jelenlegi brit külügyminiszter szerint ez azonban egy „hamis” céldátum, és amennyiben megállapodás nélküli kilépés történne meg, akkor az általános választásokhoz vezethet – foglalta össze a BBC a két rivális politikus keddi napját.

Johnson a Talk Radioban adott interjújában arról beszélt, hogy mindenképpen kivezetné a szigetországot és Észak-Írországot az EU-ból, történjék akármi is, egyben felszólította pártbeli riválisát, másrészt utódát a külügyminiszteri poszton, hogy ő is tegyen hitet az október 31-i távozás mellett.

Jeremy Hunt erre úgy reagált: ő is távozna az EU-ból megállapodás nélkül, azonban abban az esetben nem, ha a mostaninál „egy jobb megállapodás lehet kilátásban”.

Johnson kirohanása Hunt felé azután jött – írja a BBC – hogy Liam Fox kereskedelmi miniszter, Hunt egyik támogatója arról beszélt, hogy Johnson nem mond igazat, amikor arról beszélt, hogy egy no-deal Brexit esetén is vámmentesen fog kereskedni az Egyesült Királyság és az Európai Unió. Ugyanis ebben az esetben a WTO szabályainak megfelelő vámmérték lép életbe.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!