Letörölt egy videót az Instagram, mert az „sérti" egy cica méltóságát

2018. december 03. 16:22

Új szintekre lépünk.

2018. december 03. 16:22

Korábban mi is megosztottuk azt a videót, amelyet Michael Rapaport amerikai komikus töltötte fel az Instagram profiljára. A felvételen egy rendkívül fura kinézetű macskát láthatunk, Michael megijed az állattól és nem éppen illendő szavakkal illeti Wilfredet – az amúgy gazdás és teljesen egészséges, boldog cicát. 

Az ártalmatlannak vélt videóból viszont botrány keletkezett. Az Instagram letörölte a posztot, mivel az „degradálja" és sérti a macskát – írja a 9GAG.

Micheal Rapaport nem érti a közösségi oldal döntését 

Bár az állatvédelem, az állatokkal való kíméletes bánásmód és oltalom fontos téma és feladat napjainkban, a komikus és a közvélemény java úgy véli, hogy a videó letörlése egyszerűen indokolatlan. Továbbá olyan, hogy „cat-shaming" (tehát a macska megszégyenítése) egyszerűen nem létezhet, tekintettel arra, hogy feltehetően a cicát nem érintette meg lelkileg a videó, sőt tudatában sincsen a körülötte kialakult eseményeknek – az Instagramnak pedig inkább a segítségre valóban rászoruló állatokkal kellene foglalkoznia. 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2018. december 04. 07:38
Úgy értelmezem az eredeti cikk alapján, hogy a videót NEM a macska megsértése miatt tiltották le. Ez csak a készítő értelmezése. A videót azért tiltották le, mert degradáló és tiszteletlen. Szerintem sem humoros a videó, egy bunkó, aki ilyet készít és feltölt.
koronaszepe
2018. december 03. 20:40
A magyar kormány pillanatnyi /vélt/ politikai érdekből elüldözött egy egyetemet Budapestről. Új szintekre lépünk...
Akitlosz
2018. december 03. 18:30
"a közvélemény java úgy véli, hogy a videó letörlése egyszerűen indokolatlan" Meg sem kérdezték a közvélemény javát. Egy tahó videója, aki egy macskán poénkodik, mert az nem tudja megvédeni magát. Ha zsidó vagy néger lenne az áldozat, akkor már régen keresztre feszítették volna a tahót ugyanazok, akik így védik.
Megtalálta
2018. december 03. 18:28
"az Instagramnak pedig inkább a segítségre valóban rászoruló állatokkal kellene foglalkoznia." Vagy inkább a jó k.... anyukájukkal kéne foglalkozniuk. Degenerált cenzorgecik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!