Spanyol kormányfő: Gibraltár nem az Egyesült Királyság része

2018. november 20. 21:48

Pedro Sánchez spanyol kormányfő kedden kijelentette, hogy Spanyolország nem szavazza meg a Brexitről szóló megállapodást, ha nem tisztázott Gibraltár jövője.

2018. november 20. 21:48

A spanyol miniszterelnök kedden úgy fogalmazott, hogy országa nem szavazza meg a Brexitről szóló, az Unió és Nagy-Britannia közti megállapodást, amíg Gibraltár sorsáról nincs döntés. A politikus szerint Gibraltár jövőjéről Spanyolországnak és az Egyesült Királyságnak kell döntenie, ugyanis a félsziget: „nem tartozik Nagy-Británniához, London csak képviseli azt."

Spanyolország évszázadok óta igényt formál a területre, amely 1713 óta Nagy-Britannia része. 

A gibraltári kormányzó, Fabian Picardo válaszában kifejtette, hogy nem érte meglepetésként a spanyol igény, ugyanakkor azzal vádolta Madridot, hogy szándékosan az utolsó pillanatban jelentették ezt be.

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemoda Buda
2018. november 21. 16:36
Valamit nem értetek és még nektek áll feljebb ! Gibraltár státusza különleges, valóban nem része az Egyesült Királyságnak. Van még ilyen terület, nézzetek utána. És amikor Spanyolország és Anglia dönt, akkor a népek döntenek ! Arrafelé - most kapaszkodjatok bele a karfába - demokratikus rendszerek vannak uralmon ! És meg is védik a demokráciájukat.
mr.Marcang
2018. november 21. 11:23
"A politikus szerint Gibraltár jövőjéről Spanyolországnak és az Egyesült Királyságnak kell döntenie..." A nép pedig le van szarva, ugye, köcsög?!
Vakfolt
2018. november 21. 08:26
Gibraltár. Ez ilyen Eötvös cirkusz: Van másik! Felkészül Skócia és Észak-Írország.
wrobcsi
2018. november 21. 07:52
Oké, és Ceuta kié? Szerintem is az EU akarja az angolokat szivatni, ezt nem hiszem, hogy csak maguk találták ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!